SEGRE

JUSTÍCIA TRIBUNALS

L'assassí de la seua nòvia a Cervera trepitjarà el carrer per primer cop als 20 anys del crim

Serafín Cervilla va ser condemnat a 36 anys de presó, que va començar a complir el 2001 || Està pendent de l’aprovació d’una sortida programada amb professionals del Centre Penitenciari Ponent

Serafín Cervilla a l’antiga Audiència Provincial de Lleida l’any 2001, després de ser condemnat.

Serafín Cervilla a l’antiga Audiència Provincial de Lleida l’any 2001, després de ser condemnat.SEGRE

Creat:

Actualitzat:

Divendres es compliran 20 anys de l’assassinat i violació de Marina Ruiz a Cervera. La seua parella, Serafín Cervilla Valle, va ser condemnat el 2001 a 36 anys de presó (dels quals 30 havien de ser de “presó efectiva”). Aquell any va entrar a la presó i aquest 2019 podria trepitjar per primer cop el carrer. Serà amb una sortida programada amb professionals del Centre Penitenciari Ponent de la qual només falta aprovar el permís, segons van informar fonts solvents. Quan tingui el beneplàcit es programarà la data concreta. La sortida forma part del programa d’Intervenció per a Agressors Sexuals (SAC) que segueix. Cervilla complirà condemna el 2031 després d’aplicar-li el màxim de 30 anys permès per llei (vegeu el desglossament). L’Audiència de Lleida va considerar que va cometre el crim amb “especial brutalitat” després que mogut pels gelos, segons la sentència, la matinada del 15 de febrer del 1999 esperés la seua parella i la conduís a la via del tren. “Allà, sorprenentment, la va colpejar brutalment al cap amb una barra de ferro.” Amb la barra la va agredir sexualment. També la va mossegar i escanyar. No va ser detingut fins a 8 mesos després. Després del crim, fins i tot va encapçalar manifestacions en què reclamava que trobessin l’assassí. Una d’aquestes el va delatar: els Mossos van sospitar-ne perquè va posar un ram de flors al lloc exacte del crim, que només l’assassí sabia. Més contundent en contra seu va ser el motllo que van fer de la seua dentadura, per a la qual cosa va donar consentiment. Segons els forenses, es corresponia amb una mossegada que presentava la víctima al pit i va ser clau per considerar-lo culpable. Després, va sol·licitar que s’anul·lés la prova. La brutalitat de l’assassinat també va dur a pensar en un mòbil passional. Mesos després de la detenció va quedar en llibertat amb càrrecs. Va entrar a la presó l’octubre del 2011, després saber-se la condemna.

Complirà 30 anys de condemna, el màxim per llei per a aquest cas L’Audiència de Lleida va aplicar per primera vegada amb el veí de Cervera l’article 76 del Codi Penal reformat el 1995, que va eliminar per als presos redempcions per treball (un dia menys per cada dos de treballats). En aquest cas, se li va aplicar perquè va ser condemnat per dos o més delictes i algun dels quals estava castigat per la llei amb pena de presó superior a 20 anys. Concretament, 22 anys per un delicte d’assassinat i 14 anys per agressió sexual. És semblant al que li ha passat l’assassí dels dos membres dels Agents Rurals a Aspa, una sentència que es va saber dilluns (vegeu SEGRE d’ahir). En aquest cas ha estat condemnat a un total de 45 anys de presó, 22 per cada assassinat, i l’Audiència de Lleida determina a la sentència que podrà complir quaranta anys de presó efectiva.

tracking