SEGRE

MUNICIPIS SEGURETAT

Almacelles instal·la càmeres per controlar el trànsit

Al centre de la població i ja n’hi ha quatre més a l’ajuntament

Una càmera instal·lada a l’accés a Alpicat per l’LV-9022.

Una càmera instal·lada a l’accés a Alpicat per l’LV-9022.SEGRE

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament d’Almacelles tramita la instal·lació de quatre càmeres de videovigilància per controlar el trànsit al centre de la població. Concretament, s’instal·laran a la Rambla, el carrer Major i al centre històric, que és parcialment per a vianants. L’alcalde, Josep Ibarz, va explicar que la inversió de 6.000 euros ha de ser aprovada per la junta de govern que es farà aquest mateix mes.

L’any passat el consistori ja en va instal·lar quatre més l’ajuntament. Concretament, al davant del taulell d’atenció al ciutadà del vestíbul, a la Policia Local, a l’armeria i en dependències internes. Una iniciativa que es va portar a terme per augmentar la seguretat en aquest equipament, segons Ibarz. Així mateix, va assegurar que el nombre de càmeres s’incrementarà en funció de les necessitats que es detecti des de la policia local. “L’objectiu principal és controlar el trànsit i augmentar la seguretat viària, tot i que també poden ajudar a evitar robatoris o actes incívics”.

Va assegurar en aquest sentit que la instal·lació comporta complir la normativa relativa a la protecció de dades, protecció de la intimitat i l’honor a les persones. En aquest sentit, va recordar que ja s’ha redactat l’avaluació de riscos per a la privacitat i consta a la memòria tècnica de la posada en marxa del servei de seguretat. Tot el que gravin aquestes càmeres només ho podran visionar la Policia Local o els Mossos d’Esquadra.

Alpicat posarà en marxa les seues aquest mateix mes

Almacelles s’afegeix així a altres municipis de Lleida que també han optat per instal·lar càmeres a la via pública com Alcarràs, la Portella, Bovera, Menàrguens o Ivars de Noguera. Per la seua part, l’ajuntament d’Alpicat va iniciar el mes de gener passat la col·locació de tretze càmeres que controlaran la sortida i entrada de vehicles de la localitat. Segons l’alcalde, Joan Gilart, les càmeres ja estan col·locades però no han entrat en funcionament. Està previst que ho facin durant aquest mes.

tracking