SEGRE

TRIBUNALS INVESTIGACIÓ

L'empresari carni Josep Puig-Gros confessa davant del jutge que va matar el seu cunyat

Va comparèixer ahir a petició pròpia i va reconèixer que li va disparar i que posteriorment va traslladar el cadàver fins a Barcelona || Va ser arrestat pels Mossos dos dies abans que trobessin la víctima

Josep Puig-Gros després de passar a disposició judicial el 24 de juny del 2017.

Josep Puig-Gros després de passar a disposició judicial el 24 de juny del 2017.SEGRE

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’empresari carni Josep Puig-Gros Batsi va confessar ahir davant del jutge que el 19 de juny del 2017 va matar el seu cunyat Eduard Ardiaca Olalla, de 42 anys, a l’obrador de l’empresa de Torre-serona. Va ser una compareixença a petició pròpia al jutjat que investiga el cas. Puig-Gros, de Benavent de Segrià, també va explicar que va disparar al seu cunyat durant una discussió i que, posteriorment, va traslladar el cadàver fins a Barcelona. Fins ara, sempre havia negat ser-ne l’autor malgrat la multitud d’indicis que hi havia contra ell.

El crim es va produir el dilluns 19 de juny del 2017. Segons Puig-Gros, durant una discussió amb Ardiaca per temes econòmics, van forcejar i va acabar disparant al seu cunyat. Posteriorment, va traslladar el cadàver amb el cotxe de la víctima a Barcelona. Aquell dilluns la dona de la víctima i germana de l’acusat va denunciar la desaparició. No el van trobar fins al dia 23 dins del maleter del seu vehicle al carrer Béjar de Sants. Els veïns van advertir els Mossos d’Esquadra de la pudor que sortia d’un Volkswagen Golf. Tanmateix, dos dies abans de la troballa (el dia 21), la policia catalana va citar l’empresari carni a la comissaria de Lleida, on el van arrestar com a principal sospitós de la desaparició, ja que encara es desconeixia el parador d’Eduard Ardiaca.

Els Mossos creuen que l’assassinat va tenir lloc a primera hora de la tarda del dilluns 19 a l’obrador que l’empresa familiar tenia a Torre-serona, on es van trobar casquets de bala. Creuen que Puig-Gros va esperar que Eduard Ardiaca entrés i el va disparar per l’esquena fins en sis ocasions. Posteriorment el va traslladar a Barcelona. Durant la primera declaració davant del jutge, quan va passar a disposició, l’empresari va admetre que aquell dia va estar a la capital catalana, però va dir que va ser per motius financers. L’endemà (dimarts 20) va anar al camp de tir per disparar, segons els Mossos per tenir una coartada en cas de trobar-li pólvora a les mans. El mòbil del crim seria econòmic ja que Puig-Gros acumulava deutes, alguns amb el seu cunyat.

Els Mossos creuen que va planejar l’assassinat durant dos setmanes Els Mossos d’Esquadra creuen que Josep Puig-Gros Batsi va planejar el crim durant les dos setmanes anteriors. En aquest cas, podria ser acusat d’un delicte d’assassinat i no d’homicidi. Els investigadors també creuen que el crim va tenir lloc a primera hora de la tarda del dilluns 19 a l’obrador que l’empresa familiar tenia a Torre-serona, en la qual es van trobar casquets de bala. Creuen que Puig-Gros va esperar que Eduard Ardiaca entrés i li va disparar per l’esquena fins en sis ocasions. Tanmateix, fins ara no han trobat l’arma del crim. Pel que sembla, l’autor l’havia destruït. També creuen que va buscar diverses coartades per no ser incriminat.

tracking