SEGRE

MUNICIPIS PROJECTES

Montoliu de Segarra enderrocarà una antiga granja per ampliar l'accés sud al poble

Reivindicació dels veïns, perquè ha quedat dins del nucli urbà

Imatge de la granja que l’ajuntament de Montoliu de Segarra vol enderrocar.

Imatge de la granja que l’ajuntament de Montoliu de Segarra vol enderrocar.SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de Montoliu de Segarra enderrocarà durant les properes setmanes una granja en desús (que va comprar l’any passat al seu propietari) per ampliar i millorar l’accés sud al poble. L’alcalde, Vicenç Roig, va explicar ahir que es tracta d’una reivindicació dels veïns, ja que amb el creixement del municipi, la granja ha quedat dins del nucli urbà. Roig va dir que l’actuació tindrà un cost de 35.000 euros i es podrà executar perquè “complim els requisits d’endeutament i finançarem l’obra amb la reserva pressupostària”. Aquesta és una de les inversions previstes al pressupost del 2019, que ascendeix a 260.000 euros. També preveuen millorar l’accés a la part alta de la Guàrdia Lada, on hi ha la casa de colònies i els serveis del municipi. L’obra, en la qual també s’habilitarà un pàrquing i un espai de lleure i passeig, costarà 48.000 euros i estarà finançada amb una subvenció de la Generalitat.

El pressupost inclou una altra partida de fons propis per renovar l’enllumenat públic de tot el municipi, actuació que es portarà a terme si es dóna llum verda al projecte presentat als fons FEDER, de 163.228 euros i que suposarà un estalvi anual de 20.000 euros.

Finalment, els comptes del consistori preveuen altres partides menors per reparar camins rurals després dels xàfecs que hi va haver l’any passat i mantenir la xarxa de serveis, en especial de l’aigua i del clavegueram.

tracking