SEGRE

TRIBUNALS VIOLÈNCIA MASCLISTA

Condemnat per intentar matar la seua ex causant un accident a la Seu

El Suprem ratifica la pena de 10 anys imposada pel TSJC, que la va rebaixar a l’absoldre’l d’un altre intent d’homicidi || Els fets van passar el 2016 a l’N-260

El processat durant el judici celebrat a l’Audiència de Lleida el setembre del 2017.

El processat durant el judici celebrat a l’Audiència de Lleida el setembre del 2017.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Tribunal Suprem ha condemnat a deu anys de presó un veí de la Seu d’Urgell per provocar un accident de trànsit amb la intenció d’acabar amb la vida de la seua exparella sentimental. L’alt tribunal confirma així la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, que va admetre de forma parcial el recurs presentat pel processat contra la sentència dictada en primera instància per l’Audiència de Lleida. El tribunal lleidatà li va imposar una condemna de 12 anys de presó, mentre que el TSJC la va rebaixar a 10 anys a l’absoldre’l d’un dels delictes de temptativa d’homicidi que li va aplicar l’Audiència Provincial, concretament el que fa referència al conductor amb què va impactar. Així, el Suprem confirma que el jove sigui condemnat a set anys i tres mesos de presó per intentar acabar amb la vida de la seua exparella, de 22 anys en el moment dels fets, i a uns altres tres anys per un delicte de lesions.

Els fets van tenir lloc el 26 de juny del 2016 a l’N-260 a Monteferrer i Castellbò quan el jove, de 23 anys llavors, anava al seu vehicle amb la seua exparella. En un moment donat, va envair el carril contrari i va xocar contra un totterreny. Segons la resolució del Suprem, el condemnat no va aconseguir el propòsit d’acabar amb la vida de la seua exparella gràcies a la maniobra de l’altre conductor, que “va aconseguir impedir una col·lisió frontal”, encara que els tres ocupants del turisme van resultar ferits. La sentència assenyala que el jove no va fer res per impedir l’accident i que va intentar que la seua exparella no es posés el cinturó de seguretat quan va accelerar de forma sorprenent i li deia frases com “si no ets per a mi, no ets per a ningú” i “no et posis el cinturó, que serà tot més ràpid i menys dolorós”.

El Suprem insisteix que el condemnat no ha mostrat cap penediment per la seua acció i reitera que va tenir una conducta amenaçadora contra la seua exparella abans de causar l’accident. De fet, manté que després de complir la pena de presó, compleixi sis anys de llibertat vigilada al considerar que “en el futur pugui reiterar-se la comissió de nous delictes” contra la víctima, a qui no podrà aproximar-se ni comunicar-s’hi durant nou anys més.

tracking