SEGRE

MOBILITAT FERROCARRIL

Imputen membres d’Adif per la línia Lleida-Manresa

El primer accident dels dos produïts recentment i que va provocar una víctima mortal || S’investiga la col·lisió frontal

Imatge del tren que va descarrilar a Vacarisses el 20 de novembre.

Imatge del tren que va descarrilar a Vacarisses el 20 de novembre.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Dos membres d’Adif van declarar dijous als jutjats de Terrassa en qualitat d’investigats per l’accident ferroviari de tren de la línia de Lleida a Manresa del passat 20 de novembre, quan una allau de roques va provocar el descarrilament d’un tren de la xarxa de rodalies de Barcelona. L’incident es va saldar amb un viatger mort i uns quaranta ferits. La declaració va arribar després de l’accident mortal de divendres passat a la mateixa línia, a l’altura de Castellgalí, i del qual encara s’investiguen les causes (vegeu el desglossament). Segons van confirmar des del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, un dels investigats és un “legal representant” de l’empresa i l’altre és un “empleat sense responsabilitats directives”. Les mateixes fonts van assenyalar que van comparèixer davant del jutge dos pèrits com a testimonis i que per ara no hi ha més declaracions previstes, encara que el magistrat espera rebre informes i documentació sobre el cas. Des d’Adif van declinar fer declaracions i van apuntar que “forma part d’un procés judicial”. El jutge no ha atribuït encara delictes als investigats i ha encarregat als Mossos que investiguin dos accidents similars més a la mateixa zona.

Transport per carretera mentre duri la investigació? El servei amb autocar a la línia de Lleida a Manresa entre Sant Vicenç de Castellet i Calaf es mantindrà mentre duri la investigació sobre el que va succeir divendres de la setmana passada, després del xoc mortal de dos trens (un de l’R-12 que va sortir de Lleida i un altre de l’R-4 procedent de Sant Vicenç de Castellet). Així ho van assegurar ahir fonts de Renfe, que van apuntar que encara esperen conèixer les causes del succés. Quatre ferits encara continuen ingressats. Aquest últim accident ha provocat que la Diputació decidís reactivar una plataforma per exigir més inversió en aquesta línia ferroviària, mentre que el síndic de greuges ha obert una investigació d’ofici sobre les incidències al servei (vegeu SEGRE d’ahir).

tracking