SEGRE

INFRAESTRUCTURES MOBILITAT

Un nou projecte per a la variant de Tàrrega

La Generalitat treu a concurs la redacció de la proposta per a la ronda oest de la C-14, amb una longitud de 4,5 quilòmetres, quatre rotondes i un cost de 14 milions d’euros

Els terrenys on es preveu construir la variant de Tàrrega.

Els terrenys on es preveu construir la variant de Tàrrega.SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Generalitat ha tret a licitació la redacció del projecte de la ronda oest de Tàrrega, una variant de la C-14 encara que més curta que la que es va projectar inicialment. Des de l’ajuntament van celebrar la notícia. L’alcaldessa, Rosa Maria Perelló, va destacar que “aquesta ronda alliberarà de trànsit el centre de la ciutat i solucionarà el problema del trànsit pesant alhora que millorarà la seguretat”. Per la seua part, l’edil d’Urbanisme, Martí Pijuan, va recordar que “es tracta d’una actuació llargament reivindicada pel perill que suposa el tram urbà de la C-14”.

La ronda oest de Tàrrega tindrà uns 4,5 quilòmetres de longitud i connectarà la carretera de Verdú amb la part nord de la ciutat que passarà per l’antiga N-II i entre el Parc de Sant Eloi i la Torre Morlans. Aquest projecte, que compta amb un pressupost d’uns catorze milions d’euros, inclou la construcció de quatre rotondes: a la C-14 entre Verdú i Tàrrega, a escassos metres de la capital (km 71 de la C-14); a la carretera de Sant Martí de Maldà (km 1 de l’LV-2021); entre l’antiga N-II entre Cal Trepat i l’empresa Borges, i a la part nord de la ciutat per enllaçar amb l’A-2 i la C-14 per la rotonda de l’autovia.

La inversió que planteja ara el Govern és més baixa que els 66,7 milions previstos anys enrere

La variant que es va projectar el 2010 compta amb un traçat de 7,5 quilòmetres amb inici al riu Cercavins i arribada fins més enllà del polígon La Canaleta, de manera que travessa l’autovia A-2, cosa que no contempla la ronda oest. La variant inicial però té un cost de 66,7 milions d’euros, import inassumible en l’actualitat, si bé no es descarta que pugui executar-se en un futur. Dir també que l’exconseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, va ser qui es va comprometre a materialitzar el projecte de la ronda oest de Tàrrega després de les nombroses peticions de l’actual equip de govern per millorar la seguretat a tram urbà de la C-14.

Infraestructures de la Generalitat ha tret a licitació la redacció del projecte per un pressupost de 188.760 euros i un termini d’execució de vuit mesos. Rebrà ofertes fins al dia 4 de març i l’obertura de pliques tindrà lloc el 16 d’abril. L’edil d’Urbanisme preveu que durant el 2020 pugui sortir a licitació l’inici de les reivindicades obres.

tracking