SEGRE

MUNICIPIS INICIATIVES

Consell de joves del Jussà per saber la seua visió de la comarca

La reunió on es va constituir el consell de joves del Jussà.

La reunió on es va constituir el consell de joves del Jussà.CONSELL COMARCAL DEL PALLARS JUSSÀ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Oficina Jove del consell del Jussà ha creat el consell de joves per conèixer la seua visió del territori i expliquin quines mesures s’haurien d’aplicar per fixar aquest sector de la població al territori. El consell es va constituir divendres, en una sessió a la qual van assistir cinquanta persones que van proposar accions sobre lleure, cultura o treball, entre altres temes. Aquest és un òrgan de participació on podran expressar les seues opinions i millorar la seua qualitat de vida. El consell treballa per enfortir la comarca com un entorn amb noves oportunitats i un gran potencial per desenvolupar projectes personals. En aquest sentit, la consellera de Joventut del consell, Pilar Cases, va explicar que pròximament es convocarà una reunió amb els alcaldes i regidors per explicar-los com funcionarà aquest òrgan, que es reunirà periòdicament.

Cases va apuntar que “tenim l’objectiu de fixar els joves al territori i què millor que siguin ells els que ens ajudin a crear les condicions idònies perquè això sigui possible”.

Mesures pioneres a la Ribagorça per denúncies de tinença de droguesEl conseller d’Interior i el president del consell de l’Alta Ribagorça, Josep Lluis Farrero, van firmar dimecres el conveni per a l’aplicació de mesures penals alternatives a menors d’edat que hagin estat denunciats per consum o tinença de drogues (vegeu SEGRE de dijous). D’aquesta manera, l’Alta Ribagorça es converteix en pionera al Pirineu a implantar aquest sistema perquè les persones menors empadronades a la comarca puguin optar per acollir-se a una mesura de reeducació (destinada a prevenir el consum i la tinença de substàncies estupefaents) com a alternativa a la sanció administrativa.

tracking