SEGRE

SOBIRANISME ACCIONS REIVINDICATIVES

Els CDR tallen l'N-230 a Alfarràs

Durant gairebé dos hores, “per entorpir la tornada dels esquiadors espanyols davant de la repressió que patim” || La ciutat de Tàrrega, empaperada amb cartells de la vaga d’aquest dijous

Els CDR van tallar la via en els dos sentits amb bales de palles.

Els CDR van tallar la via en els dos sentits amb bales de palles.ÍTMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una vintena de membres del CDR Ponent van tallar ahir durant gairebé dos hores l’N-230 al quilòmetre 28, a la sortida d’Alfarràs, per protestar “contra la repressió dels espanyols” i més tard hi va haver un altre tall a l’A-1240 a Alcampell, del qual es van desvincular. Al tall d’Alfarràs, que es va iniciar poc després de les 16.00 hores, els activistes van col·locar bales de palles en els dos sentit de la calçada acompanyades d’una pancarta en què es llegia: “Per als vostres drets i les nostres llibertats. Per a les nostres llibertats i pels vostres drets.”

La protesta es va donar a conèixer per les xarxes socials, en què els CDR van afirmar que “la república comença a Ponent” i van denunciar “la farsa de judici” del Tribunal Suprem. Els concentrats van assegurar que el tall va servir “per deixar clar que controlem el territori”. Davant de la “repressió de l’Estat amb Catalunya”, van dir que “bloquejarem tota normalitat mentre la indiferència dels espanyols bloqueja les nostres llibertats”. I és que el tall el van portar a terme “per entorpir la tornada dels esquiadors espanyols” i davant de les queixes dels conductors, van contestar que “si una hora aturats us sembla massa temps, imagineu-vos un any a la presó”.

Activistes van col·locar una barricada de pneumàtics a Alcampell i van intentar tallar una altra carretera

A més, a les 17.00 hores un altre grup de persones van col·locar una barricada de pneumàtics a l’A-1240, a Alcampell, i els van cremar amb accelerants per al foc, per la qual cosa la Guàrdia Civil va obrir diligències. La via va estar tallada més de mitja hora i hi va haver cues de sis quilòmetres. També es va intentar a la carretera que passa per Albelda sense èxit. Així mateix, Tàrrega va aparèixer empaperada amb cartells en què s’anunciava l’aturada de país sobiranista de dijous que ve. Membres del Comitè de Vaga van explicar que es van centrar a posar cartells davant de les empreses i els col·legis de Tàrrega per informar sobre l’aturada. El Comitè de Vaga de Tàrrega ha convocat per dijous que ve una manifestació a partir de les 11.00 hores des de la plaça Riambau fins al Pati, on està previst arribar a les 12.00 hores del migdia i llegir un manifest.

A la tarda, les activitats es concentraran a Lleida, on hi ha programada una manifestació a les 19.00 hores.

Els CDR van tallar la via en els dos sentits amb bales de palles.

Els CDR van tallar la via en els dos sentits amb bales de palles.ÍTMAR FABREGAT

tracking