SEGRE

INFRAESTRUCTURES TRENS

El tramvia de Balaguer mourà vint metres l'andana i costarà 5 milions

La Generalitat envia a l’ajuntament els plans del nou projecte || El consistori aconsegueix que es contemplin cinc accessos des del centre a l’àrea d’Inpacsa

L’alcalde de Balaguer, amb els nous plans de Territori.

L’alcalde de Balaguer, amb els nous plans de Territori.E. FARNELL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern desplaçarà 20 metres cap al sud l’andana de l’estació de Balaguer per poder integrar el futur tramvia a la ciutat, que substituirà la línia ferroviària actual a la capital de la Noguera. El departament de Territori també preveu mantenir l’edifici actual de l’estació com un edifici històric encara que no farà el servei d’estació. L’ajuntament de Balaguer va sol·licitar aquest canvi per aconseguir més accessos cap a la nova àrea d’Inpacsa, on actualment es concentren alguns serveis de la ciutat, (esportius, educatius i sanitaris). L’alcalde, Jordi Ignasi Vidal, va assegurar que amb la nova proposta validada per Territori s’aconsegueixen cinc nous accessos o passos cap a la nova àrea urbanística d’Inpacsa i permet prolongar l’actual passeig de l’Estació sense que quedi tallat a causa de les vies del tren. D’aquesta manera es mantindrà l’actual pas del carrer Urgell; un altre al carrer Cadí; el del carrer Sant Crist; el passeig de l’Estació, i el carrer Tarragona. L’accés del carrer Sant Crist es convertirà en un dels eixos vertebradors d’aquesta futura zona urbanística.

Vidal va assegurar que l’objectiu d’aconseguir més permeabilitat al voltant de les vies del tren s’aconsegueix amb aquesta proposta. El primer edil va assegurar que l’alternativa està molt ben estudiada perquè “ha de marcar el futur urbanístic de la ciutat, per la qual cosa hem de pensar a més llarg termini i aconseguir que les vies quedin integrades al terra sense pedres de balast”. Els objectius d’aquesta actuació, que preveu una inversió estimada de cinc milions d’euros, són integrar urbanísticament la línia de tren en relació amb la trama actual de Balaguer i per als desenvolupaments futurs a la zona est de les vies.

tracking