SEGRE

MUNICIPIS MEDI AMBIENT

Denuncien el pas de motos de trial en dos àrees protegides de les Garrigues

Entitats locals exigeixen més control dels Agents Rurals per la greu afecció

Les marques que deixen les motos a les zones protegides.

Les marques que deixen les motos a les zones protegides.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Centre Excursionista les Borges-Garrigues, l’Ateneu Popular Garriguenc i la Banqueta de Juneda denuncien una important afectació als Bessons, un espai d’interès natural que s’estén entre les Borges, Juneda i Cervià, i la serra de la Llena, una àrea també protegida entre el Vilosell i la Pobla de Cérvoles, pel pas de motos de trial que afecten els senders i creen trialeres que “provoquen una forta erosió, en molts casos difícilment reversible a curt i mitjà termini”, segons aquestes entitats.

Les mateixes fonts critiquen la passivitat dels Agents Rurals, “als quals s’ha expressat el malestar sobre el tema en diverses ocasions”. Asseguren que les motos creen bretxes en terrenys forestals i sense conrear que estan dins d’àrees protegides per la Generalitat. Generalment, els motoristes hi acudeixen el cap de setmana des de fa ja uns mesos i tapen les matrícules amb cintes o fang perquè no se’ls pugui identificar i denunciar. Aquestes associacions no descarten portar a terme accions de protesta en els propers dies. De fet, ja van organitzar mobilitzacions l’any passat. Fonts dels Rurals van indicar que “ja es fan controls periòdics en diferents llocs però és difícil agafar-los en plena carrera”. Van remarcar que és il·legal recórrer amb moto camins i senders d’aquestes zones perquè estan protegides i es tracta d’una greu infracció, en especial si els motoristes porten els vehicles amb les matrícules tapades, cosa que ja passaria a ser un delicte penal, van remarcar les mateixes fonts.

En aquest sentit, demanen a veïns i entitats que si localitzen motos en aquesta zona prenguin nota de la matrícula o intentin identificar els conductors. El consell de les Garrigues també preveu reunir-se amb els Rurals per solucionar aquest tema.

tracking