SEGRE

INSTITUCIONS PROJECTES

El nou edifici de la Diputació costarà 4,1 milions, un 46% més del que estava previst

Les obres estan parades des de Nadal i es reprendran en un mes amb la previsió d’estrenar-les al juliol || La corporació justifica el sobrecost en la necessitat d’adaptar-les a les troballes arqueològiques

Imatge de les obres aturades del nou edifici de la Diputació, a la rambla Ferran de Lleida.

Imatge de les obres aturades del nou edifici de la Diputació, a la rambla Ferran de Lleida.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El nou edifici de la Diputació, les obres del qual es van paralitzar per Nadal, costarà finalment 4.156.234 euros, la qual cosa representa 1,3 milions més que el pressupost contemplat inicialment i pel qual es va adjudicar a l’UTE formada per Acsa i Romero Polo. La junta de govern de la corporació va aprovar la setmana passada el projecte modificat de l’edifici, que contempla aquesta desviació, equivalent al 46% del cost pressupostat. Tanmateix, al no assolir el sobrecost el 50% de la xifra inicial, els treballs podran seguir en mans de la mateixa adjudicatària.

La previsió del govern provincial és que les obres es reprenguin en un termini aproximat d’un mes i finalitzin cap al juliol que ve, davant la previsió inicial que era que es poguessin inaugurar a començaments d’any. L’immoble, ubicat al número 19 de la rambla Ferran de Lleida, s’estrenarà ja després de les eleccions municipals del 26 de maig.

Les partides que més sobrecost han registrat segons el projecte modificat són les referides a l’estructura de l’edifici nou, que ha passat de costar 472.479 euros a 858.412 euros (un 81% més); les demolicions prèvies, amb una desviació sobre el pressupost inicial (que no preveia cap partida) de 159.853 euros; i l’apartat batejat com a instal·lacions, amb 117.150 euros més (fins als 732.388 euros). En aquest sentit, fonts de la Diputació van assenyalar que el principal motiu de la modificació del projecte rau en les restes arqueològiques trobades al subsòl. En concret, van assenyalar que pretén donar compliment als acords de la comissió de Cultura de la Generalitat i la comissió municipal de Patrimoni de la Paeria, que van incidir que els descobriments fossin visibles. Entre les troballes, es van trobar restes de la muralla medieval de Lleida, les adoberies, una séquia i una sínia (una màquina per elevar aigua per regar) andalusina.

Les mateixes fonts van assenyalar que les troballes van obligar a incrementar les excavacions, reforçar la paret mitgera amb el Palau Provincial, atesa l’aparició de dos arcades que s’han decidit preservar; i canviar l’estructura de formigó per una de metàl·lica perquè la planta de les restes arqueològiques sigui diàfana i permeti la seua visibilitat.

A tot això s’han de sumar més partides destinades a millorar la connectivitat entre totes les plantes del nou edifici i el Palau i la projecció de més banys i àrees office pròximes a les sales de treball.

Quant a l’edifici en construcció, que s’haurà retardat almenys sis mesos, la previsió és que les dependències acullin la seu del Patronat de Promoció Econòmica i l’ampliació d’àrees com la de noves tecnologies.

tracking