SEGRE

ESNOTICIA

La protesta d'estudiants acaba amb una càrrega policial

Cinc ferits per l’acció dels Mossos d’Esquadra davant dels jutjats || Instituts i UdL, llocs on l’aturada va tenir més repercussió

Els Mossos carreguen contra els manifestants a Lleida
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La manifestació que va partir ahir al migdia del Rectorat va congregar unes dos mil persones, bàsicament estudiants, i va transcórrer pacíficament fins al final, quan agents antiavalots dels Mossos d’Esquadra van carregar contra un grup de manifestants al carrer la Parra per impedir que accedissin a la zona dels jutjats, en una acció que es va saldar amb cinc ferits.

Els estudiants van recórrer rambla d’Aragó, Balmes, Bonaire (on un cordó de Mossos va envoltar la comissaria de la Policia Nacional i una veïna va tirar aigua des d’una finestra als manifestants), Camp de Mart i Salmeron, corejant consignes com “1 d’octubre, ni oblit ni perdó” o “no és un judici, és una farsa”. Ja al carrer la Parra, es van trobar la barrera d’antiavalots. Els manifestants s’hi van anar atansant igualment, tirant ous plens de pintura i pots de fum de colors als agents, protegits després dels seus escuts, que van iniciar llavors una càrrega per fer retrocedir els estudiants. Segons va poder comprovar aquest diari, el responsable de l’operatiu d’antiavalots es va enfrontar a un subinspector quan aquest li va recriminar que no havia acatat l’ordre de fer retrocedir només deu metres els estudiants.

El sector de l’ensenyament va ser el que més va secundar la vaga, sobretot en instituts i la UdL, mentre que en els col·legis va ser molt desigual. Educació va xifrar en un 80,40% el seguiment a l’ESO, Batxillerat i FP i la UdL va indicar que van anul·lar el 50% de les classes, amb més seguiment a Lletres i Educació. Els estudiants ho van xifrar en un 85%.

El consell de direcció de la UdL va lamentar que encaputxats van bloquejar portes del Rectorat i les biblioteques d’Agrònoms i Cappont.

“M’han colpejat al cap i he rebut més cops a terra”

Ramon Gras, membre de Jovent Republicà de Lleida, va explicar que va rebre l’impacte de la porra d’un mosso al cap i que, al caure a terra, va rebre cops al pit i a les cames. “A d’altres els ha passat el mateix”, va relatar, i va indicar que un agent es va endur el seu DNI quan el traslladaven en ambulància. Preveu presentar denúncia.

La càrrega dels antiavalots contra els manifestants al carrer la Parra.

La càrrega dels antiavalots contra els manifestants al carrer la Parra.AMADO FORROLLA

La càrrega dels antiavalots contra els manifestants al carrer la Parra.

La càrrega dels antiavalots contra els manifestants al carrer la Parra.AMADO FORROLLA

tracking