SEGRE

SUBMINISTRAMENTS AIGÜES

La Segarra estalviarà 150.000 € a l'any amb la connexió al Segarra-Garrigues

La comarca inicia en solitari la històrica i reivindicada xarxa de proveïment

Imatge del ple del consell de la Segarra de dimecres.

Imatge del ple del consell de la Segarra de dimecres.SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La comarca de la Segarra estalviarà cada any 150.000 euros subministrant-se amb l’aigua del canal Segarra-Garrigues, segons va revelar el conseller comarcal d’Aigües, Josep Llobet, dimecres en el ple del consell. La conselleria d’Agricultura ha fet recentment una proposta sobre el preu de l’aigua per proveir la comarca des del Segarra-Garrigues de 0,085 euros per metre cúbic durant nou mesos amb la connexió al canal principal i de 0,35 euros per metre cúbic uns altres tres mesos (quan el canal no porta aigua) des de les basses de regadiu. Actualment, “comprem l’aigua al canal d’Urgell a 0,07 euros/m3”, que es converteixen en 0,35 euros al sumar impulsions, tancaments i altres actuacions. El president del consell, Xavier Casoliva, va afegir que amb la potabilització, les despeses d’energia i la gestió de personal el preu de l’aigua en alta s’eleva a 0,90 euros el metre cúbic, mentre que amb el Segarra-Garrigues seran 0,82, amb un estalvi de 8 cèntims per metre cúbic i uns 150.000 euros a l’any “en les condicions actuals”. Llobet va assegurar al seu torn que el consell començarà a treballar per tancar l’acord amb Agricultura i iniciar en solitari la històrica i reivindicada xarxa de proveïment des del canal Segarra-Garrigues. Malgrat tot, Llobet va reconèixer que “no serà imminent”. Va indicar que es tracta d’una bona proposta que suposarà “un estalvi important i que podrà veure’s reflectit en les tarifes dels ciutadans”.

En el ple de dimecres, el consell va donar llum verda al pressupost per al 2019, que ascendeix a més de 7 milions d’euros. La proposta va rebre 10 vots a favor de l’equip de govern i 6 abstencions de PDeCAT. El president de la corporació va destacar que el consell pot mantenir els serveis gràcies al cofinançament amb els ajuntaments, amb un import de 109.000 euros. En un altre ordre de coses, prèviament al ple del consell comarcal es va celebrar una jornada formativa sobre polítiques d’igualtat dirigida als càrrecs electes de la Segarra.

Tarragona va renunciar al projecte, autoritzat el 2010 El transvasament d’aigua que el Govern central va autoritzar el 2010 per proveir des del pantà de Rialb municipis de la Conca de Barberà i l’Anoia va quedar en foc d’encenalls després que diversos beneficiaris del projecte el donessin per aparcat. La Segarra va impulsar el seu propi projecte al fracassar el pla unitari de la portada d’aigua des de Rialb. La Conca de Barberà (amb tres municipis beneficiaris d’aquest transvasament) tramita la seua incorporació al Consorci d’Aigües de Tarragona.

tracking