SEGRE

ESNOTICIA

Milers de persones surten al carrer arreu de Catalunya

Les protestes guanyen contra la vaga, amb més incidència al sector públic || Talls de carretera i de vies de tren, protagonistes

Desenes de milers de persones van atapeir ahir la Diagonal de Barcelona en una gran manifestació.

Desenes de milers de persones van atapeir ahir la Diagonal de Barcelona en una gran manifestació.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La vaga convocada en protesta pel judici del procés es va fer ahir visible en carrers i carreteres de tot Catalunya, amb nombroses afectacions a la mobilitat, encara que no va aconseguir paralitzar el gruix de l’activitat econòmica. La jornada va tenir el seu colofó amb manifestacions de desenes de milers de persones en marxes a tot Catalunya. En el cas de Barcelona, la Guàrdia Urbana va calcular que van ser 40.000 els participants a la manifestació, però va ser Girona la que va congregar més persones, amb un total de 70.000.

Des de primera hora del matí, grups d’activistes, molts dels quals dels CDR, van dur a terme desenes de talls de carreteres a tot el conjunt de Catalunya, algunes de les quals a les principals vies de comunicació, com les autopistes AP-7 i l’AP-2, la C-58, la C-35 o bé l’autovia A-2.

La ciutat viu la manifestació més gran de la seua història, amb 70.000 persones al carrer

En la majoria de casos, els CDR van tallar les carreteres envaint la calçada, encara que que en alguns trams, com a l’AP-7 a l’Hospitalet de l’Infant i a Viloví d’Onyar o a la C-55, a Olesa de Montserrat, van interrompre la circulació al calar foc a pneumàtics al mig de la calçada.

També el transport ferroviari es va veure afectat per les diverses accions dels manifestants, especialment el servei de Rodalies, on els vaguistes van tallar primer la circulació de trens entre Sitges i Vilanova, mentre que després un centenar d’estudiants van ocupar les vies a l’estació de plaça Catalunya, la qual cosa va obligar a interrompre durant més de tres hores el pas de trens de les línies R1, R3, R4 i R12.

“21-F, vaga general. Sense drets no hi ha llibertats” va ser el lema que va presidir la manifestació de Barcelona, on es van llançar consignes a favor de la independència i els presos sobiranistes i contra el judici com “no és un judici, és una farsa”. Al coincidir amb la declaració del president de JxCat al Parlament, Jordi Sànchez, al Tribunal Suprem, molts manifestants van acudir amb ràdios i transistors per seguir l’interrogatori.

tracking