SEGRE

COMUNICACIONS INFRAESTRUCTURES

Tres milions per reparar camins de la CHE al Segrià

Entre aquest any i el que ve, per a obres de conservació i reparació || Els treballs sortiran a concurs en dos o tres mesos

Les obres que es van executar en aquests camins el 2017.

Les obres que es van executar en aquests camins el 2017.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE) invertirà tres milions d’euros entre aquest 2019 i el 2020 per reparar i portar a terme treballs de conservació als camins generals del canal d’Aragó i Catalunya al Segrià, que passen per Lleida, Almacelles, Alcarràs i Gimenells i Pla de la Font. Aquests camins també són utilitzats com a rutes de transport escolar i carreteres locals. L’alcalde de Gimenells i Pla de la Font, Antonio Pardos, va explicar que aquestes són obres de conservació i de reparació que s’inclouen en els pressupostos de la CHE i que en dos o tres mesos sortiran a concurs els primers treballs que es duran a terme. En aquest sentit, Pardos va apuntar que “les actuacions que s’executin es consensuaran amb els ajuntaments” i que consistiran en “reparacions pel mal estat en el qual es troben aquests camins”.

Així mateix, Pardos va assenyalar que des de la CHE també els van informar que portaran a terme obres de millora en un pont a Raimat. Unes de les últimes obres que es van emprendre en aquestes vies van ser l’octubre del 2017, quan la CHE va invertir aproximadament 300.000 euros per sanejar calçades, arreglar l’enfonsament del ferm i aplicar aglomerat asfàltic. Aquestes obres són una reivindicació històrica d’aquests municipis, que fa anys que reclamen el condicionament d’aquesta xarxa viària a causa del seu estat d’abandó, afirmen, que ha provocat accidents de trànsit, alguns d’importància, i les contínues queixes dels consistoris i dels veïns de la zona que circulen habitualment per aquests camins.

És una reivindicació històrica dels consistoris de Lleida, Almacelles, Alcarràs i Gimenells

De fet, aquesta circumstància va portar a crear un front comú d’aquests pobles per exigir el jutge la reparació d’aquests camins.

Així mateix, el juny de l’any passat, els ajuntaments pels quals transcorren aquests vials van mantenir una reunió després de la qual van demanar el traspàs de la titularitat d’aquests camins i els primers edils van acordar també escometre un estudi per conèixer les inversions necessàries per arreglar aquestes vies.

tracking