SEGRE

POLÍTICA ELECCIONS

Primàries elegeix Jordi V. Pou alcaldable a Lleida i l'edil de la CUP ho serà a les Borges

Josep Ramon Farran encapçalarà una llista que inclou 3 regidors d’ERC a la capital de les Garrigues || També hi haurà candidatures a Guissona i Rosselló, i gairebé 900 persones participen en la votació

Cua per votar a les primàries de les Borges Blanques.

Cua per votar a les primàries de les Borges Blanques.ANNA BERGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Prop de 900 persones van respondre ahir a la crida de Primàries Catalunya per elegir candidats en llistes obertes per a les municipals a Lleida ciutat, les Borges Blanques, Rosselló i Guissona. Els votants van elegir els que seran alcaldables en aquestes quatre localitats, mentre que va quedar en l’aire la candidatura de Tàrrega. El fotògraf Jordi V. Pou encapçalarà la llista de la capital del Segrià, on van votar 422 persones. Va ser el candidat més votat, seguit de Pep Tort, Begoña Pardo, Pilar Bayo i Dora Zaidín, segons va avançar l’organització.

A les Borges Blanques, l’actual regidor de la CUP, Josep Ramon Farran, liderarà una candidatura de Primàries que inclou tres edils d’ERC: Salvador Noguera, Enric Farran i Montse Casals. Si aquesta llista es formalitza, ni els republicans ni la CUP, totes dos a l’oposició a la capital de les Garrigues, presentaran llista pròpia. A Rosselló, Cristina Pena Jové serà la candidata a l’alcaldia.

Prop de 900 votants van respondre ahir a la crida de Primàries per elegir candidats

Les llistes es presentaran sota el paraigua d’una “coalició instrumental” de partits polítics

Aquestes tres candidatures tenen en comú el fet d’estar incompletes. El nombre de candidats és en totes inferior al d’escons de cada ajuntament. Això obligarà les assemblees de Primàries de cada localitat a buscar en els propers dies persones disposades a ocupar els últims llocs. Així mateix, començaran a treballar en la redacció de programes electorals.

Diferent va ser el cas de Guissona, l’únic municipi lleidatà on es van presentar prou candidats per formar una llista completa. Van ser 14 persones davant dels 13 escons que conformen l’ajuntament. Un total de 128 veïns van participar en l’elecció i Josep Maria Ferreras va ser el més votat amb 73 sufragis, seguit per Maria Lluïsa Farré (70) i Lluís Maria Castany (65).

A la capital de l’Urgell, en canvi, no hi va haver urna per votar. Allà només constava un candidat, Ramon Agulló. Aquest va avançar que provarà de reclutar més persones per confeccionar una llista en els propers dies i que, si no els troba, renunciarà a presentar-se als comicis.

Les llistes creades a través de Primàries Catalunya es presentaran a les eleccions municipals sota el paraigua d’una “coalició instrumental” de partits polítics, extraparlamentaris o bé integrats a altres formacions, que inclourà Demòcrates i Solidaritat Catalana per la Independència (SI), entre d’altres. Així ho van explicar fonts de l’organització, que van precisar que cap d’aquestes formacions no intervindrà en els programes electorals ni en la presa de decisions. La seua única funció, van recalcar, serà aplanar els tràmits necessaris per presentar unes candidatures que, d’una altra manera, haurien d’adoptar la figura d’agrupacions d’electors. Això els exigiria l’esforç addicional d’obtenir les firmes d’almenys l’1% dels votants de cada municipi.

La selecció començarà amb primàries a cada comarca per postular possibles membres per a les llistes. D’entre ells hauran de sortir les candidatures per a cada demarcació. D’altra banda, el PDeCAT va celebrar ahir la seua convenció municipalista a Vic amb nombrosos edils de Lleida. La formació es va reafirmar al presentar-se als comicis locals sota la marca JxCat.

El PDeCAT i la Crida pactaran els candidats per a les generals

El PDeCAT, les formacions polítiques integrades a la coalició de Junts per Catalunya (JxCat) i el moviment de la Crida impulsat per Carles Puigdemont buscaran acords per elegir els candidats per a les eleccions generals.

Cua per votar a les primàries de les Borges Blanques.

Cua per votar a les primàries de les Borges Blanques.ANNA BERGA

Cua per votar a les primàries de les Borges Blanques.

Cua per votar a les primàries de les Borges Blanques.ANNA BERGA

tracking