SEGRE

La Diputació posa en marxa la comissió del 'cas Boreas'

El ple debat també el pla d’inversions local de deu milions

alt

La Diputació avala la comissió Boreas amb el 'sí' de tots els grups

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ple de la Diputació aprovarà aquest dijous la creació de la comissió especial informativa sobre el cas Boreas, que investiga indicis de corrupció en l’adjudicació d’obra pública a la corporació provincial i que a l’octubre va portar a la detenció del llavors president, Joan Reñé, al costat de diversos càrrecs més. Aquesta comissió sorgeix d’una moció d’ERC aprovada al ple del gener i podrà posar-se en marxa en els pròxims dies. El seu treball acabarà amb un informe final de les conclusions adoptades després de les compareixences dels convidats que considerin els diputats que, tanmateix, no estaran obligats a assistir-hi. La proposta inclou també avaluar el funcionament de la Diputació per millorar els procediments d’adjudicació i millorar l’accés de la ciutadania a la informació. La composició de la comissió especial serà de set diputats del PDeCAT (encara per determinar, segons fonts de l’equip de govern); tres d’ERC i un per cadascun de la resta de grups: PSC, CUP, PP, Cs i UA.

La incògnita ara és si el mateix Reñé formarà part de la comissió, ja que va votar a favor de la seua creació però va dir que és una “manera miserable” de fer política, la va considerar oportunista i va assenyalar que ja s’investiga i informa sobre Boreas als jutjats i en junta de portaveus.

En un altre ordre, el ple debatrà també el nou pla d’inversions locals, dotat amb 10 milions d’euros per aquest 2019, destinat als ajuntaments. La partida de més assignada a les capitals de comarca baixarà de 25.000 a 10.000 euros i a Lleida capital se li assignen 250.000 euros. Esquerra presentarà al ple una moció de suport als bombers i per demanar unes “condicions laborals dignes” per al col·lectiu.

tracking