SEGRE

AGRICULTURA REGS

Licitada la modernització del reg de l'Horta de Lleida per nou milions

La Generalitat aportarà el 60% del pressupost i els regants, la resta || Beneficiarà 1.287 hectàrees de les partides de Butsènit, Rufea, Malgovern i la Caparrella

L’assemblea que va donar llum verda al projecte de modernització.

L’assemblea que va donar llum verda al projecte de modernització.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La conselleria d’Agricultura ha licitat la part que li correspon de la modernització de l’Horta de Lleida per portar el reg per aspersió i degoteig a 1.287 hectàrees. La Generalitat es farà càrrec de la xarxa principal i les conduccions secundàries de les partides de la Caparrella i Malgovern, mentre que la comunitat de regants finançarà la construcció de canonades a les de Butsènit i Rufea, segons va explicar el president de la comunitat, Joan Antoni Boldú. La inversió serà de més de nou milions d’euros, dels quals el Govern aportarà el 60 per cent, mentre que els regants atendran el pagament del 40 per cent restant. Boldú va indicar que, una vegada que la Generalitat hagi iniciat el procés per adjudicar les obres, la comunitat abordarà els tràmits per finançar la part que els correspon mitjançant la sol·licitud d’un crèdit, per a la qual cosa ja ha contactat amb diverses entitats bancàries. La modernització beneficiarà prop de quatre-cents propietaris de gairebé 550 parcel·les en les quals se suprimirà el reg a manta, cosa que comportarà un estalvi de més de 40 per cent dels cabals que s’utilitzen i una millor aplicació de l’aigua en els cultius, a més d’afavorir-ne la diversificació.

La comunitat de regants de l’Horta de Lleida va donar llum verda per unanimitat al projecte de modernització l’any passat ja que compta amb el suport de la gran majoria dels agricultors. Les obres s’executaran en tres sectors, el primer el que ara s’ha licitat. Val a recordar que la comunitat de regants de Pinyana també promou un projecte per a la modernització d’aquest regadiu històric.

En un altre ordre de coses, els regants de l’Horta de Lleida celebraran el pròxim dia 10 de març les eleccions per elegir vocals de la Junta de Sequiatge. Cada usuari podrà votar tres vocals per cada una de les séquies Major, Segona i del Cap. Els vocals conformaran la junta que elegirà el nou president de l’organisme.

tracking