SEGRE

INTERIOR SEGURETAT VIÀRIA

Imputats 63 conductors cada mes per delictes de trànsit a Lleida

Un total de 754 conductors van ser imputats el 2018 per delictes contra la seguretat en el trànsit a les carreteres de Lleida. Quatre de cada deu denúncies penals són per consum d’alcohol o drogues i un 34 per cent, per no tenir el carnet en vigor. Els Mossos patrullen amb vehicles camuflats per lluitar contra les imprudències al volant.

Una patrulla d’un vehicle espiell dels Mossos d’Esquadra en un control a la carretera LP-3322 a Vila-sana.

Una patrulla d’un vehicle espiell dels Mossos d’Esquadra en un control a la carretera LP-3322 a Vila-sana.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els Mossos d’Esquadra van imputar l’any passat 63 conductors cada mes a la província de Lleida per delictes contra la seguretat viària. La causa majoritària d’aquestes denúncies per la via penal és el consum d’alcohol o drogues al volant, que són darrere de quatre de cada deu sancions penals. Segons les dades facilitades per la policia catalana, el 2018 un total de 754 conductors van acabar al jutge per delictes de trànsit a les comarques lleidatanes, més de 530 als municipis del pla. Per infraccions, 334 d’aquests imputats van ser sorpresos amb límits que sobrepassaven el permès per llei en consum d’alcohol (309) i drogues (25). A aquest delicte s’han de sumar un total de 41 denúncies més a lleidatans que es van negar a sotmetre’s a les proves. Els segueixen els xòfers denunciats penalment per conduir sense carnet, que suposen el 34 per cent del total, amb 256 imputats. D’aquests, 118 seguien conduint malgrat haver perdut tots els punts del permís, uns altres 104 mai l’havien obtingut i més d’una trentena tenien el carnet retirat per la via judicial per infraccions prèvies.

Així mateix, els Mossos van instruir gairebé setanta causes judicials per imprudències a la carretera que posaven en risc la seguretat d’un mateix i altres persones. Un total de 33 conductors van ser imputats per conducció temerària, una desena per excés de velocitat, i 26 més, per causar un greu risc per conductes com avançaments perillosos. De fet, les imprudències al volant són el principal cavall de batalla en la seguretat viària, sobretot, aquelles conductes que causen víctimes. El 2018, la policia catalana va portar els tribunals lleidatans deu xòfers acusats d’homicidis per imprudència al considerar que van ser responsables d’accidents que van causar morts i 16 més, per lesions.

Per la seua banda, un veí de Lleida de 30 anys va ser denunciat aquest dimarts passat per conduir a una velocitat penalment punible a les Borges Blanques. El conductor va ser interceptat en un control a la carretera N-240, en direcció a Lleida, a una velocitat de 180 km/h, en un tram en el qual el límit és de 90.

Patrulles camuflades contra les imprudències al volant a Ponent Dos patrulles camuflades amb agents dels Mossos d’Esquadra uniformats recorren les carreteres lleidatanes per lluitar contra les imprudències al volant, sobretot l’ús del mòbil. Se’ls coneixen com a vehicles espiell i consten de dos agents en un vehicle que passa desapercebut entre els conductors. Aquest diari va poder acompanyar la patrulla de l’àrea de Tàrrega, formada per un agent i un cap de l’àrea de Trànsit. El recorregut que fan és de carreteres secundàries i autovies, on hi ha més afluència de vehicles. A l’hora de sortir a la carretera, els agents intercepten un conductor que està utilitzant el mòbil mentre condueix. Quan l’infractor s’adona que l’han caçat, la patrulla ja li ha demanat que el segueixi a una zona segura on poder aturar els vehicles. Suposa una multa de 200 euros i la retirada de tres punts del carnet. Els agents expliquen que la majoria dels conductors reconeixen la infracció comesa i que l’ús del mòbil, no portar el cinturó i l’excés de velocitat són les conductes més sancionades. Admeten que es necessiten més patrulles de Mossos d’Esquadra i campanyes de conscienciació per evitar imprudències al volant. La conselleria d’Interior vol recuperar que aquests vehicles portin càmeres.

Una patrulla d’un vehicle espiell dels Mossos d’Esquadra en un control a la carretera LP-3322 a Vila-sana.

Una patrulla d’un vehicle espiell dels Mossos d’Esquadra en un control a la carretera LP-3322 a Vila-sana.ITMAR FABREGAT

Una patrulla d’un vehicle espiell dels Mossos d’Esquadra en un control a la carretera LP-3322 a Vila-sana.

Una patrulla d’un vehicle espiell dels Mossos d’Esquadra en un control a la carretera LP-3322 a Vila-sana.ITMAR FABREGAT

tracking