SEGRE

AGRICULTURA REGADIUS

La calor avança dos setmanes la campanya de regs i els canals de Lleida ja serveixen aigua

Aragó i Catalunya, Pinyana, Segarra-Garrigues, Algerri-Balaguer, Segrià i Garrigues Sud estrenen la temporada i el Canal d’Urgell ho decideix dilluns || En marxa els sistemes contra possibles gelades

Camps de fruiters florits per la calor d’aquests dies a Seròs, al Baix Segre.

Camps de fruiters florits per la calor d’aquests dies a Seròs, al Baix Segre.ÓSCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Gairebé totes les comunitats de regants de Lleida han iniciat la campanya de reg per les altes temperatures d’aquests dies a excepció del Canal d’Urgell que, no obstant, aquest dilluns 4 de març reunirà la junta de govern per veure si deixa oberts els canals a partir del dia 8, quan doni aigua per als proveïments. L’Algerri-Balaguer està bombant cabals des de fa quinze dies per regar els camps de blat i ordi, “castigats per la falta de precipitacions”, va indicar el president, Carles Gra. El Segrià Sud ja dóna aigua per al reg per degoteig des d’aquest dilluns i el Canal d’Aragó i Catalunya va començar ahir la campanya.

El president, José Luis Pérez, va assenyalar que la calor afecta el cereal i ha avançat la floració dels fruiters. “És previsible que es produeixin gelades pels canvis extrems de temps, per la qual cosa també convé tenir a punt els sistemes antigelades”, va puntualitzar.

Per la seua part, el president del Canal de Pinyana, Ramon Piqué, va assegurar que, “encara que la campanya comença oficialment a mitjans de març, els pagesos ja sol·liciten aigua des de fa dies, per això ja circula pel canal principal una dotació mínima de tres metres cúbics per segon”. La tendència és que vagi augmentant en els propers dies, va remarcar. “No és habitual que a finals del mes de febrer faci 21 graus quan el normal és arribar als 10”, va afegir. Josep Maria Jové, president del Segarra-Garrigues, va indicar que ja s’està donant aigua a diverses finques d’Alfés, encara que la data oficial per iniciar la campanya és el 13 de març. El Garrigues Sud comença aquest dilluns. Sant Josep sol marcar l’inici del reg, encara que l’Aragó i Catalunya acostuma a fer-ho a principis de mes.

Les reserves als pantans són òptimes a totes les conques de Lleida de manera que el cabal està garantit fins a l’octubre.

tracking