SEGRE

La comissió informativa del 'cas Boreas' a la Diputació, en quinze dies

La presidenta de l'ens és partidària que l'expresident i ara diputat Joan Reñé no en formi part

La presidenta i els vicepresidents de la Diputació de Lleida vestits de blanc durant el ple en protesta pel judici del 'procés'.

La presidenta i els vicepresidents de la Diputació de Lleida vestits de blanc durant el ple en protesta pel judici del 'procés'.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La comissió informativa del suposat cas de corrupció conegut com a 'Boreas' que afecta la Diputació de Lleida es constituirà en quinze dies. Així s'ha acordat aquest dijous després que el ple de la corporació ho hagi aprovat per unanimitat. La presidenta de l'ens, Rosa Maria Perelló, ha assenyalat després de la sessió que al seu parer, l'expresident i ara diputat, Joan Reñé, que va ser detingut arran d'aquest cas, no hauria de formar part de la comissió tot i que el grup del PDeCAT decidirà de forma ''consensuada'' els set membres que en formaran part.

Perelló ha explicat que la comissió del 'cas Boreas' és ''extraordinària pel seu ''contingut i fet'' i que estarà formada pel mateix nombre de representants polítics que qualsevol altra comissió informativa. En aquest sentit, n'hi haurà 7 del PDeCAT, 3 d'ERC, 1 del PSC, 1 d'UA, 1 de C's, 1 de la CUP i 1 del PPC. Fins a la seva constitució formal d'aquí a quinze dies, els partits hauran de decidir quins representants hi envien per formar-ne part. 

Així mateix, la presidenta de la Diputació ha recordat que la comissió no ''podrà investigar res'' i que es limitarà a analitzar ''qüestions administratives'' sobre el cas.

El ple també ha aprovat una declaració institucional de suport a les reivindicacions del cos de Bombers.

tracking