SEGRE

TRIBUNALS VIOLÈNCIA MASCLISTA

Demanen un any de presó per agredir l'ex, tot i que ella diu que la va violar

La víctima relata a l’Audiència que el seu marit la va lligar i la va agredir sexualment a casa seua a Arbeca || El Ministeri Públic veu contradiccions en el testimoni

L’acusat, ahir durant el judici a l’Audiència de Lleida.

L’acusat, ahir durant el judici a l’Audiència de Lleida.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Audiència de Lleida va acollir ahir un judici contra un veí d’Arbeca de 44 anys acusat de maltractar l’exparella l’octubre del 2017, fets pels quals la Fiscalia sol·licita la condemna d’un any de presó, mentre que la víctima el va acusar a més de violar-la. A la declaració davant del tribunal, la denunciant va assenyalar que, mentre dormia, el seu marit, de qui s’estava separant, va entrar a l’habitació i va utilitzar el pijama que portava per lligar-li les mans. “Em va dir que no cridés, perquè ningú em sentiria. Em va posar una peça de roba a la boca i em va dir que em quedés quieta. I llavors em va violar”, va assegurar la víctima. La dona va dir que es va quedar quieta per “por de portar-li la contrària” i que després d’acabar l’agressió sexual la seua parella es va fer un cafè i li va parlar de com resoldre la separació. Ja no convivien, encara que l’acusat vivia en una de les plantes de l’habitatge familiar i alternaven la cura dels fills. Segons l’acusació particular, els nens eren a la casa moments abans de l’agressió, però el pare els va portar a la seua planta per quedar-se sol amb la dona, que dormia. Una vegada el marit va abandonar la casa, la víctima va enviar un missatge a un amic perquè avisés els Mossos d’Esquadra. Quan la patrulla va arribar al lloc, l’acusat va intentar fugir, tal com van corroborar ahir diversos agents que van declarar com a testimonis.

Tanmateix, l’acusat va declarar que les relacions van ser consentides i sí que va admetre que, durant una discussió, havia agafat la seua parella pels canells i pel coll. Lesions que van ser corroborades pels metges forenses que van declarar al judici, que no van detectar cap lesió a la zona vaginal.

Per la seua banda, les psicòlogues van assenyalar que el testimoni de la víctima és compatible amb una agressió de violència de gènere i que la seua actitud “passiva” podria tractar-se d’una “estratègia” per evitar un mal major. Tanmateix, la Fiscalia va apreciar contradiccions en el relat de la víctima i va mantenir l’acusació per un delicte de maltractament. Per la seua part, l’acusació particular va sol·licitar tres anys per lesions i set per agressió sexual i la defensa va demanar l’absolució.

Campanya del comerç contra la violència masclista Més d’una trentena de comerços de Lleida s’han sumat a la iniciativa impulsada per la llibreria La Sabateria i l’associació Slowshop Lleida per mostrar el seu rebuig a la violència masclista. La campanya, que es va iniciar la setmana passada, insta els comerços a utilitzar els aparadors per mostrar reivindicacions contra els maltractaments i la violència sexual cap a les dones, sota el lema de Prou. Els impulsors animen més establiments a afegir-s’hi i als particulars a fer-ho a través de les xarxes socials.

tracking