SEGRE

INSTITUCIONS ADMINISTRACIÓ

Esbronc a la Diputació per un text de suport als bombers

Declaració institucional per exigir millores laborals per al cos || La comissió sobre el ‘cas Boreas’, d’aquí a dos setmanes

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Malgrat que és el punt més polèmic amb durs intercanvis d’acusacions, el ple de la Diputació va aprovar ahir per unanimitat una declaració institucional de suport a les reivindicacions dels bombers professionals i voluntaris de Lleida. Es va fer a partir d’una moció d’ERC en la qual s’instava la Generalitat a prendre mesures per complir el Pla Estratègic de Prevenció i Extinció d’Incendis entre el 2017 i el 2022 i un nou pla fins al 2025 dotant-lo de partides pressupostàries. Que fos ERC, al Govern, el promotor de l’esmentada moció va descol·locar tots els partits que van expressar “perplexitat”, van criticar el “cinisme”, “oportunisme” i “demagògia” d’Esquerra, i li van retreure que “no governi estant en el govern”.

Jaume Gilabert (ERC) va insistir que la proposta de pressupostos del Govern per aquest any, que no ha tirat endavant, contemplava 53,2 milions davant els 37 del 2017 per al cos. Finalment, amb diversos bombers presents, es va ratificar la declaració institucional, una pròxima reunió per adoptar mesures de pressió i traslladar-la a la conselleria d’Economia (ERC) i Interior (PDeCAT) perquè es concedeixin el cent per cent de les aportacions previstes. També es va aprovar per unanimitat crear la comissió informativa de seguiment del cas Boreas que investiga possibles indicis de corrupció en la corporació.

La presidenta, Rosa Maria Perelló, va indicar que, al seu parer, l’expresident i ara diputat, Joan Reñé, detingut arran d’aquest cas, no hauria de formar part, encara que el PDeCAT decidirà per consens els set membres que en formaran part. Va recordar que la comissió no podrà investigar res i que es limitarà a analitzar qüestions administratives.

La corporació al costat de membres del cos de bombers.

La corporació al costat de membres del cos de bombers.ACN

tracking