SEGRE

SUCCESSOS AGRESSIÓ

Detingut després d'atropellar amb un camió un company de feina a prop d'Alcarràs

La víctima està ingressada a l’UCI de l’Arnau amb contusions de caràcter greu || Els Mossos d’Esquadra sospiten que el conductor hauria atropellat l’operari de forma intencionada després d’una discussió

Vistes de l’empresa Aeropic, on ahir va tenir lloc el presumpte intent d’homicidi.

Vistes de l’empresa Aeropic, on ahir va tenir lloc el presumpte intent d’homicidi.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Mossos d’Esquadra van detenir ahir al matí un home de 40 anys i d’origen nigerià per un presumpte delicte d’homicidi a l’atropellar un operari d’una empresa ubicada entre la partida de Butsènit i la carretera N-II al seu pas per Alcarràs. Els fets van tenir lloc pocs minuts després de les vuit del matí quan, per causes que es desconeixen i s’investiguen, un treballador de l’escorxador de guatlles Aeropic hauria envestit intencionadament amb un camió un altre empleat, que va ser evacuat a l’hospital Arnau de Vilanova de Lleida amb pronòstic greu. Segons van informar els Mossos, van ser els companys de la víctima els que van retenir el presumpte agressor i van alertar els serveis d’emergència. Fins al lloc dels fets es van traslladar dos ambulàncies medicalitzades del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), així com diverses patrulles dels Mossos, que van arrestar el conductor per un presumpte intent d’homicidi.

Segons van explicar fonts pròximes al cas, arran d’una forta discussió, l’home hauria pujat a un camió de l’empresa i hauria atropellat el company. La víctima, de quaranta-tres anys, va ser evacuada a l’hospital amb politraumatismes greus i, després de passar per quiròfan, va ingressar a la Unitat de Cures Intensives. Els agents han obert una investigació per acabar d’aclarir el succés. Fa tot just una setmana, dissabte passat, un home de 34 anys també va ser detingut al fugir després d’assestar diverses punyalades a un home per una baralla en ple carrer d’Àger.

Els Mossos han obert una investigació per aclarir el que va passar a l’empresa Aeropic

Els agents van establir un dispositiu de recerca policial i el van localitzar hores després en un camp d’ametllers. El jutjat d’Instrucció 3 de Balaguer va decretar l’ingrés a presó sense fiança de l’agressor, acusat d’un presumpte assassinat en grau de temptativa i trencament de condemna, atès que ja havia tingut incidents previs amb la víctima per un tema de gelos i tenia en vigor una ordre d’allunyament.

Per la seua banda, un acusat d’intentar atropellar un agent de la Policia Local de Solsona va acceptar aquest dimecres una condemna de tres anys i nou mesos de presó. La Fiscalia acusava aquest veí de la capital del Solsonès d’un delicte de temptativa d’homicidi i un altre de danys, per la qual cosa demanava tres anys pel primer delicte i sis mesos pel segon (vegeu SEGRE de dijous passat). Serà l’Audiè

ncia de Lleida la que fixi la responsabilitat civil que haurà d’afrontar el processat, al qual es concedeix un eximent per trastorn mental transitori.

Augmenten un 33% els intents d’homicidi i assassinat a Lleida

Segons l’última publicació del balanç de criminalitat del ministeri de l’Interior, l’any passat van augmentar els casos d’homicidis i assassinats en grau de temptativa a les comarques de Lleida, amb una dotzena el 2018, un 33 per cent més que un any abans, quan només se’n van registrar nou. També van experimentar un increment els delictes greus o menys greus de lesions i baralla tumultuària –amb més de dos persones implicades−, amb prop de dos-cents imputats, un 6,5 per cent més que el 2017. Entre aquests delictes destaquen les agressions provocades per arma blanca, normalment a causa de discussions o venjances. En aquest sentit, val a destacar que durant l’any passat, les comarques lleidatanes van registrar dos morts violentes, una a la presó lleidatana i una altra a Artesa de Segre, una xifra lleugerament inferior respecte a les cinc que es van detectar durant l’exercici del 2017.

tracking