SEGRE

ENERGIA INFRAESTRUCTURES

L'Estat obté propostes per elegir les noves línies elèctriques fins al 2026

Membres de la plataforma reunits al Pont de Montanyana.

Membres de la plataforma reunits al Pont de Montanyana.PLATAFORMA CONTRA LA AUTOPISTA ELÉCTRICA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministeri per a la Transició Ecològica obtindrà propostes per a la planificació estatal de línies elèctriques fins al 2026. Aquesta planificació és decisiva per executar o descartar projectes per a aquest tipus d’infraestructures, alguns dels quals han estat objecte de polèmica durant anys a les comarques del Pirineu. Exemple d’això són l’autopista elèctrica per interconnectar Espanya i França i la línia de molt alta tensió Penyalba-Arnero-Isona, també coneguda com la MAT del Pallars.

En el cas d’aquesta última, el pla encara vigent inclou la subestació d’Isona, ja a l’etapa final de la tramitació; però va ajornar la resta del projecte més enllà del 2020. El seu futur dependrà de la pròxima planificació estatal. El termini que el ministeri ha obert per obtenir propostes acabarà d’aquí a tres mesos. Per la seua part, la plataforma contra l’autopista elèctrica, que engloba veïns de l’Osca i del Pallars Jussà, es va reunir ahir al Pont de Montanyana per abordar el recurs d’alçada que prepara contra l’autorització a la subestació d’Isona.

Sol·licitarà ajut econòmic a municipis afectats per projectes elèctrics per sufragar recursos judicials i obtindrà suport d’entitats per organitzar mobilitzacions a la primavera.

tracking