SEGRE

TURISME HABITATGES

Naut Aran impulsa el pla per construir 150 cases de luxe

Al nucli de Baqueira per executar la primera pleta aquest any

Imatge d’arxiu de la urbanització de Ruda.

Imatge d’arxiu de la urbanització de Ruda.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de Naut Aran ha donat llum verda al projecte executiu del Pla d’Infraestructures que contempla el desenvolupament dels sis plans especials del nucli de Baqueira a l’entorn de l’estació que preveuen la construcció d’habitatges d’alt nivell. Segons l’alcalde, César Ruiz Canela, aquest tràmit permetrà instal·lar la xarxa d’aigua de boca, sanejament, les conduccions d’aigües pluvials i les rases per on aniran els cablatges de la llum i de telefonia. L’objectiu és deixar-ho tot a punt per construir 150 cases unifamiliars de luxe més després de la promoció de Ruda (vegeu el desglossament). L’alcalde va afegir que portar a terme tota aquesta operació suposarà una inversió de prop de cinc milions d’euros que finançaran els promotors i beneficiaris segons la quantitat de superfície de la qual siguin titulars. Va puntualitzar que el projecte inicial per dur a terme aquesta promoció urbanística data del 2006 i ara s’està executant.

De moment, està en informació pública fins a mitjans d’aquest mes i després es traslladarà l’acord a les empreses subministradores afectades (Endesa i Telefónica) així com a les juntes de compensació dels plans especials de Baqueira i a les comunitats de propietaris. Va remarcar que “ja hi ha demanda per aconseguir una d’aquestes cases, que encara no tenen llicència de construcció”. La intenció és construir aquest any una nova pleta de 38 cases a l’estació.

La urbanització d’aquesta zona suposarà una inversió de prop de cinc milions d’euros

Els altres tres plans restants estan més retardats. Els habitatges tindran una superfície d’entre 350 i 470 metres quadrats. La urbanització de Ruda té 496 habitatges i tres hotels i es va iniciar el 2003. Es va acabar el 2016.

Primera promoció després de construir Ruda entre 2003 i 2016Dels sis plans a desenvolupar al cap de quinze anys de la promoció de Ruda, els més avançats són el cinc i el dos, que suposaran la construcció de les 38 primeres cases d’alt estànding a la cota 1.500. El projecte entre la pleta de Baqueira i la pleta de Neu, que correspon al pla especial número sis, també està aprovat definitivament.

tracking