SEGRE

INFRAESTRUCTURES AEROPORT DE LLEIDA

Primer coet a prova a Alguaire

L’associació Cosmic Research inicia tests a terra amb un motor a escala reduïda || És el pas previ a un primer llançament des de Lleida que esperen portar a terme a finals d’aquest any

La ignició del coet de prova va durar sis segons.

La ignició del coet de prova va durar sis segons.COSMIC RESEARCH

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Alguaire va acollir ahir les primeres proves d’un coet experimental. Es tractava d’un motor a escala reduïda que l’associació Cosmic Research va testejar a terra, dins de l’àrea de l’aeroport. Ho va fer en el marc dels preparatius per a un llançament real, que esperen portar a terme a finals d’aquest any. L’objectiu de l’entitat, formada per estudiants de l’Escola Superior d’Enginyeria Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa (ESEIAAT), és desenvolupar un coet capaç d’elevar-se quinze quilòmetres.

El primer test, conegut com a “prova estàtica”, es va fer amb un motor d’aliatge d’alumini de noranta mil·límetres de diàmetre i 650 de longitud, que tenia a l’interior dos quilos de combustible sòlid, un propergol barreja de nitrat d’amoni i alumini en pols elaborat pels membres de l’associació i que va permetre una ignició de sis segons. En aquell temps, el motor va desenvolupar una empenta de 150 quilos, prou per aixecar dos persones adultes. És només una dècima part de la que haurà de tenir el model a escala real. Cosmic Research ho concep com una demostració de tecnologia pròpia que podran aplicar altres.

L’entitat treballa per desenvolupar un coet que pugui elevar-se fins a una altitud de 15 quilòmetres

La proposta d’utilitzar Alguaire per al desenvolupament del coet va sorgir en el marc del festival Lleida Air Challenge. El projecte ha començat a agafar forma després d’anys en què s’han succeït diverses temptatives de fer servir l’aeroport lleidatà com a base per a vols espacials. La primera va sortir de la mateixa Generalitat, quan va oferir les instal·lacions, encara en construcció, per acollir l’espaiport que promovia Virgin Galactic. Des d’aleshores, hi ha hagut des de propostes per llançar satèl·lits des d’un vell avió de combat soviètic fins a proves l’any 2017 amb un globus per elevar turistes fins a l’estratosfera.

La ignició del coet de prova va durar sis segons.

La ignició del coet de prova va durar sis segons.COSMIC RESEARCH

tracking