SEGRE

SUCCESSOS ADMINISTRACIÓ

Demana 100.000 € al morir el germà en una bassa d'Artesa de Lleida

La víctima va entrar-hi per intentar salvar el seu gos |

Imatge d’arxiu de la bassa de reg on va morir la víctima el gener del 2017.

Imatge d’arxiu de la bassa de reg on va morir la víctima el gener del 2017.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El germà d’un veí d’Artesa de Lleida que va morir el 12 de gener del 2017 al quedar atrapat a l’interior d’una bassa de reg en una finca ha reclamat a l’ajuntament una indemnització de 100.000 euros al considerar que no va senyalitzar la zona. Així consta en una reclamació presentada davant de la Comissió Jurídica Assesora de la Generalitat, que rebutja la responsabilitat de l’ajuntament, i per tant la indemnització sol·licitada, al considerar que la bassa està en una finca privada i senyalitzada amb un mur. En la reclamació, que es pot portar al jutjat per la via contenciosa, el germà de la víctima assenyala que l’accident es va produir per falta de senyalització a la bassa de reg i la manca de mesures de protecció, seguretat i rescat que van impedir que l’home pogués sortir de l’aigua.

Segons l’atestat dels Mossos d’Esquadra, un treballador de l’ajuntament va localitzar el cos sense vida d’un home a l’interior d’aquesta bassa, en un recinte privat que estava obert perquè els ciutadans dipositessin els residus a la deixalleria habilitada en una zona de la propietat. L’informe assenyala que la bassa, la superfície de la qual estava plastificada, tenia una profunditat d’un metre i mig i que el treballador, malgrat treure el cos de l’aigua amb ajuda d’una altra persona, va intentar reanimar-lo sense èxit.

La víctima, de 45 anys, va morir ofegada a la bassa de reg per rescatar el seu gos, que va sortir-ne amb vida

L’atestat recull que la víctima tenia una disminució que li afectava la capacitat de reacció. Segons la comissió, encara que no hi ha cap normativa que reguli en matèria de seguretat les basses de reg, no hi ha responsabilitat de l’ajuntament. En el seu dictamen, determina que la víctima coneixia el lloc i que es va trobar el seu gos amb vida a l’interior de la bassa. Així mateix, assenyala que l’accident es va produir a plena llum del dia i la bassa era de poca profunditat, a banda de comptar amb un mur. La comissió denega la reclamació patrimonial del denunciant, que pot dirigir-se a la justícia.

En el cas de la mort del professor Abel Martínez a mans d’un alumne en un institut de Barcelona, aquesta comissió va denegar la reclamació patrimonial feta per la família, mentre que el TSJC, com va avançar SEGRE, va condemnar la Generalitat a indemnitzar els pares d’Abel amb 250.000 euros al considerar-la responsable.

tracking