SEGRE

SERVEIS EQUIPAMENTS

Obres per frenar la degradació de Masia Salat fins a obrir la residència

Llicència temporal de l’ajuntament de les Borges Blanques supeditada a la durada dels treballs de reparació || El projecte està pendent dels últims permisos

Els promotors tenen llicència temporal de connexió a la xarxa elèctrica mentre durin els treballs.

Els promotors tenen llicència temporal de connexió a la xarxa elèctrica mentre durin els treballs.NOC

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els promotors de la conversió de l’antic hotel Masia Salat de les Borges, a peu de l’N-240, en un centre geriàtric han aconseguit un permís provisional d’obres de l’ajuntament per dur a terme treballs de reparació a la teulada i també d’una canonada que s’està desprenent i, d’aquesta manera, frenar-ne la degradació. Segons els impulsors del projecte, es tracta d’una llicència temporal que el consistori ha donat condicionada que, com a titulars de l’immoble, facin els arranjaments pertinents perquè els problemes estructurals no vagin a més i que només duraran el temps d’execució de les obres, va remarcar l’alcalde, Enric Mir.

L’esmentada autorització també permet la connexió temporal a la xarxa elèctrica, per la qual cosa, durant aquests dies, l’antic hotel pot veure’s il·luminat durant unes hores. Els responsables del projecte asseguren que ja ho han deixat tot preparat perquè els paletes puguin executar els arranjaments, un fet que és imminent.

D’altra banda, continuen pendents de l’autorització de Foment, l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) i Medi Ambient, que són els tres tràmits que falten per tenir tots els informes favorables i, d’aquesta manera, poder comptar amb el permís definitiu d’obres. Tanmateix, primer és preceptiu que la comissió d’Urbanisme doni llum verda al pla especial de Masia Salat, que ja compta amb el beneplàcit del consistori. Els promotors del geriàtric asseguren que esperen comptar amb el suport del ministeri, ja que han descartat fer accessos elevats, rotondes i passos subterranis, i s’espera les obres de la primera glorieta a Juneda, que ja es contempla. Tampoc no hi haurà afecció al torrent de la Femosa, ja que no es faran accessos soterrats. “Tot quedarà com està, per la qual cosa no preveiem més problemes que no sigui que el pas del temps acabi per degradar un equipament en el qual ara només falta condicionar les habitacions amb banys adaptats, com una de les principals intervencions”, van indicar. Abans de la família Riera, feia més de quatre anys que l’hotel estava tancat.

Els promotors el van comprar al BBVA, que se’l va quedar l’any 2017 per un valor d’1,3 milions d’euros. La inversió prevista és d’uns 4 milions.

tracking