SEGRE

ESNOTICIA

Quim Torra inaugura l'hospital veterinari de la UdL a Torrelameu, finançat per la Diputació amb quatre milions d'euros

El president de la Generalitat, Quim Torra, va inaugurar ahir el nou hospital Veterinari de la UdL a Torrelameu, finançat per la Diputació. Està equipat amb tecnologia punta que utilitzaran els alumnes del doble grau de Veterinària i Ciència i Producció Animal per fer pràctiques, així com investigadors i el sector ramader.

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de la Generalitat, Quim Torra, va inaugurar ahir el nou hospital veterinari de la Universitat de Lleida (UdL) a Torrelameu, que va qualificar d’“unes instal·lacions de Champions”. En aquesta nova unitat quirúrgica docent, finançada per la Diputació amb quatre milions d’euros, els alumnes del doble grau de Veterinària i Ciència i Producció Animal de la UdL portaran a terme el curs vinent pràctiques amb animals vius, tant petits com grans, amb equipaments d’última tecnologia.

També el podran utilitzar investigadors de la UdL i el sector ramader, en aquest cas com a hospital. Compta amb dos aules, una àrea de consulta, una zona de diagnòstic de la imatge (per a ressonàncies, TAC i ecografies), tres quiròfans i una zona d’hospitalització per a ingrés i postoperatori.

Els alumnes ja reben classes a l’edifici dels Serveis Veterinaris a Agrònoms, finançat per la Diputació amb gairebé tres milions d’euros.

Torra, que va agrair “a totes les persones que han fet possible el nou hospital”, va assenyalar que “Ponent completa tot l’engranatge per oferir uns estudis amb garanties d’excel·lència, l’objectiu del qual és donar suport a la investigació per convertir-se en una eina d’ajuda al sector, situant l’àmbit biomèdic català en nivells d’excel·lència científica”.

Va valorar el paper de la UdL, afirmant que “cal fer créixer més el seu prestigi”, i va manifestar que aposta per “un model d’universitats que ajudi a tenir un país equilibrat”.

Per la seua part, la presidenta de la Diputació, Rosa Maria Perelló, va explicar que “culminem un dels reptes més importants de l’ensenyament superior, investigació tecnològica i desenvolupament territorial, convertint-nos en un referent”.

Pel seu costat, el rector de la UdL, Roberto Fernández, va agrair a l’expresident de la Diputació Joan Reñé haver fet possible els equipaments per a Veterinària. “Un camí que no ha sigut fàcil”, va recordar.

Finalment, l’alcalde de Torrelameu, Carles Comes, va posar de relleu que la UdL s’implanti en altres municipis a banda de Lleida i “que vingui Torra dota d’importància el poble”.

Les autoritats, escoltant les explicacions del subdirector de Veterinària, Joaquim Balcells.

Les autoritats, escoltant les explicacions del subdirector de Veterinària, Joaquim Balcells.AMADO FORROLLA

Les autoritats, escoltant les explicacions del subdirector de Veterinària, Joaquim Balcells.

Les autoritats, escoltant les explicacions del subdirector de Veterinària, Joaquim Balcells.AMADO FORROLLA

tracking