SEGRE

ESNOTICIA

Torra veu “indigne” que l'Eurocambra aculli un acte de Vox

Torra presentarà una queixa després del veto a la seua conferència amb Puigdemont

Membres de l’equip de futbol de Bellaguarda van entregar a Torra una samarreta i el carnet de soci.

Membres de l’equip de futbol de Bellaguarda van entregar a Torra una samarreta i el carnet de soci.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de la Generalitat, Quim Torra, va anunciar ahir que presentarà una queixa als grups del Parlament Europeu per haver autoritzat que el partit d’ultradreta Vox faci una conferència demà sobre Catalunya a l’Eurocambra, després que vetessin la que ell i Carles Puigdemont tenien previst impartir el passat dia 18 de febrer. Així ho va dir a Bellaguarda (Garrigues), on va inaugurar una plaça batejada amb el nom d’1 d’Octubre.

El president de la Generalitat, d’altra banda, va manifestar que no entén que el Parlament Europeu, amb polítics “demòcrates”, permeti entrar un partit “feixista, racista i xenòfob” i més quan, va dir, “n’estem patint la repressió”.

Torra va visitar Bellaguarda, on, juntament amb la presidenta de la Diputació, Rosa Maria Perelló, va inaugurar la plaça de l’1-O i el carrer Capdevila. El president va manifestar que “cal recordar aquest dia com un dels fets històrics més importants” i que, “encara que per a les lleis espanyoles va ser un acte de desobediència, no ho va ser per al Parlament”, per la qual cosa va demanar al poble de Bellaguarda “fidelitat a l’1-O”.

També va criticar les declaracions de l’exsecretari d’Estat de Seguretat José Antonio Nieto realitzades al Tribunal Suprem i va subratllar que l’“única violència que hi va haver l’1-O va ser la de la policia espanyola i la Guàrdia Civil” (més informació a la pàgina 16).

En aquest sentit, Torra va qualificar de “vergonyós que es qualifiqui aquell dia com un acte tumultuós” i que “si l’Estat espanyol pensa que la protesta i la llibertat d’expressió no són drets que cal protegir, no vull seguir en aquest Estat ni un dia més”.

Torra va estar acompanyat per l’alcalde de Bellaguarda, Jaume Masip, i el president del Consell Comarcal de les Garrigues, Antoni Villas, entre altres autoritats locals. Masip va anunciar que les obres del nou consultori mèdic s’iniciaran ben aviat, gràcies als 271.456 euros de la Diputació. Ara, les consultes estan a la planta baixa de la Casa de la Vila.

Tot i així, van dir que cal esperar a la reunió del proper dia 12 amb el conseller de Territori, Damià Calvet, en la qual presentarà les conclusions dels límits de revisió del projecte.

Els opositors a l’abocador de Riba-roja diuen que Torra els dóna suport

El president Quim Torra va escoltar ahir les reclamacions d’alcaldes i plataformes veïnals contràries al projecte de l’abocador de Riba-roja, en el límit amb el Segrià. En una breu trobada a l’ajuntament de Bellaguarda, Torra es va comprometre a “treballar les 24 hores per parar-lo”, segons van afirmar assistents a la reunió. “Si el mateix president ens diu que s’hi compromet, volem confiar que el projecte no es portarà a terme”, van assenyalar.

Membres de l’equip de futbol de Bellaguarda van entregar a Torra una samarreta i el carnet de soci.

Membres de l’equip de futbol de Bellaguarda van entregar a Torra una samarreta i el carnet de soci.AMADO FORROLLA

tracking