SEGRE

PATRIMONI SUCCESSOS

Vandalisme al camp d'aviació republicà de la Guerra Civil espanyola a l'Aranyó

Xavier Pintó, a l’accés al túnel del camp d’aviació.

Xavier Pintó, a l’accés al túnel del camp d’aviació.X.SANTESMASSES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Uns desconeguts han destruït i s’han emportat una part de la porta d’accés als refugis del camp de l’aviació republicana de la Guerra Civil situat a prop del nucli de l’Aranyó, als Plans de Sió. Es tracta d’una porta de forjat d’uns dos metres d’alçada que donava accés al túnel soterrat del camp d’aviació, situat al costat de la casa dels oficials del camp d’aviació.

L’alerta la va donar dilluns passat l’historiador i membre del Fòrum L’Espitllera Jordi Oliva, que exigeix una intervenció urgent en la reparació d’aquest element del patrimoni històric. Oliva va lamentar també l’estat de destrucció que presenten els elements de senyalització i els plafons explicatius del camp d’aviació.

L’alcalde, Xavier Pintó, va lamentar la problemàtica, que “segurament és el resultat d’un nou acte de vandalisme”. L’equipament es troba en un camp obert a més de dos quilòmetres de les poblacions més properes (Muller, l’Aranyó, Montcortès i Concabella), per la qual cosa es fa molt difícil la vigilància. L’alcalde va explicar que denunciarà davant dels Mossos la destrucció d’aquest patrimoni. Val a recordar que fa unes setmanes es va destruir part del monument del Sagrat Cor a Selvanera, Torrefeta i Florejacs.

tracking