SEGRE

MEDI AMBIENT DEJECCIONS RAMADERES

La planta de biogàs d'Almenar, ja sota el control de Griñó

Les instal·lacions de la planta de biogàs d’Almenar.

Les instal·lacions de la planta de biogàs d’Almenar.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El grup lleidatà Griñó ha assumit el control de la planta de biogàs d’Almenar, després de passar de tenir una participació minoritària del 15% en l’empresa a adquirir més del 94% de la societat a finals de l’any passat (com va avançar SEGRE el 12 de desembre). La firma Griñó Yield figura ja al registre mercantil com a administradora única de l’empresa, mentre que els antics socis majoritaris, el grup Amda, han cessat dels seus càrrecs al consell d’administració.

Aquests canvis es van publicar al Butlletí Oficial del Registre Mercantil (Borme) del 26 de febrer passat. Només Griñó i la societat de ramaders d’Almenar conformen ara l’accionariat de la planta de biogàs, declarada en concurs de creditors des del passat mes d’agost amb un actiu d’11 milions i un passiu de 8.

La major part del deute correspon al crèdit de 7 milions que va atorgar anys enrere l’Institut Català de Finances (ICF) per a la construcció de la planta, una de les més grans d’Europa dedicada a aprofitar el gas metà que desprenen les dejeccions per generar electricitat.

El nou accionista majoritari ja ha manifestat la seua intenció de mantenir la instal·lació oberta als usuaris, uns 130 ramaders d’Almenar i localitats veïnes que fan servir la planta per tractar els excedents de purins de les seues granges. Superar el concurs exigirà presentar una proposta de conveni als creditors i que aquests l’acceptin.

Al capdavant de l’abocador de Riba-roja  El grup Griñó participa també en el projecte de l’abocador de Riba-roja, reactivat després d’obtenir les autoritzacions de la Generalitat i passar anys en suspens. La firma lleidatana forma part de l’empresa Lestaca, actual promotora de la planta de residus al costat d’Urbaser, la que va ser impulsora original del projecte. Griñó ha adquirit participacions en altres societats mercantils del sector de les energies renovables i els residus, en el marc d’un pla de creixement que preveu assolir una facturació de fins a 120 milions l’any 2020.

tracking