SEGRE

POLÍTICA ELECCIONS

Dante Pérez, la competència de José Ignacio Llorens al Congrés

Una part dels populars es decanten per l’exalcalde de Gimenells i exsocialista Dante Pérez || Montse Mínguez i Silveri Caro, 1 i 2 del PSC per a la Cambra Baixa

Dante Pérez i José Ignacio Llorens

Dante Pérez i José Ignacio Llorens

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El diputat del PP per Lleida, José Ignacio Llorens, podria tenir competència per encapçalar la llista per a les eleccions al Congrés del proper 28 d’abril. Segons van confirmar fonts del partit, una part de la formació aposta per Dante Pérez, exalcalde de Gimenells i exmilitant socialista, que ja es va presentar com a número 2 de Marisa Xandri al Parlament el 2017. Fins ara, Pérez només ha mostrat interès a presentar-se a les eleccions municipals.

Així mateix, avui acaba el termini perquè els candidats d’Esquerra presentin els avals per formar part de les llistes electorals que es votaran diumenge. De moment, els tres senadors d’ERC per Lleida (Miquel Àngel Estradé, Anna Azamar i Xavier Castellana) es presentaran per a la reelecció en els congressos regionals, mentre que Montse Bergés optaria també al Senat.

La Crida va anunciar ahir que renuncia a presentar-se en solitari a les eleccions a les Corts Generals

L’actual diputat per Lleida, Xavier Eritja, també es presentarà per a la reelecció i es postulen l’alcalde de la Fuliola, Eduard Piera, i Narcís Romà, regidor de Mollerussa.

Per la seua part, l’executiva nacional del PDeCAT que es va celebrar ahir no va arribar a cap acord en relació amb les llistes electorals del 28-A, encara que la primera opció segueix sent que els polítics presos encapçalin les candidatures de Junts per Catalunya a Barcelona, Tarragona i Lleida.

En aquest últim cas, el cap de llista seria l’exconseller de Presidència Jordi Turull, com ja va avançar SEGRE. No obstant, no es descarta com a número 2 independents o algun dels candidats més votats de les ternes dissabte passat: Cristina Simó, Manel Plana, Concepció Cañadell, Anna Feliu o Mayte Rivero. Aquesta última, ja senadora, sembla confirmada per a la Cambra Alta.

El PDeCAT celebrarà avui un consell nacional, al qual és possible que no es presenti una proposta ferma per a les llistes. No obstant, el dia 15 acaba el termini per presentar coalicions (JuntsxCat) i la Crida va renunciar a presentar-se a les eleccions generals per “no fraccionar més l’independentisme”.

D’altra banda, el consell de federació del PSC va ratificar ahir Montse Mínguez i Víctor Orrit com a caps de llista per al Congrés dels Diputats i el Senat, respectivament.

A Mínguez l’acompanyarà Silveri Caro, que s’havia postulat com a número 1, mentre que la número 2 per al Senat serà la tinent d’alcalde de la Paeria de Lleida Montse Parra.

tracking