SEGRE

COMARCAS

Les pistes encaren la fi de campanya amb neu nova

Amb les últimes precipitacions d’aquesta setmana || Superen l’anticicló del febrer

Les pistes de Boí Taüll, a l’Alta Ribagorça, després de la nevada d’aquesta setmana.

Les pistes de Boí Taüll, a l’Alta Ribagorça, després de la nevada d’aquesta setmana.B-T.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La neu ha deixat de nou gairebé 15 centímetres a les pistes de Lleida i ha renovat la capa nival després del període d’anticicló i altes temperatures de dies passats que van arribar a superar els 20 graus. Els gruixos oscil·len entre el metre vint i els dos metres en les cotes altes als complexos d’alpí, mentre que als de fons ronden entre els 50 i els 100 centímetres. Les precipitacions garanteixen un bon final de temporada el 22 d’abril, després de Setmana Santa, ja que el període d’inversió tèrmica ha conclòs i les estacions tornen a registrar valors propis de l’època que tornen a ser sota zero a les nits i de matinada, la qual cosa permet la innivació artificial. Així, hi ha més de 13 centímetres de neu nova a la Bonaigua, 12 a Espot, 10 en diversos punts d’Aran i 7 a Boí, segons les dades del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC).

L’estació aranesa de Baqueira preveu per al cap de setmana vinent obrir la totalitat dels 160 quilòmetres de pistes i els seus 36 remuntadors gràcies a la nevada de dimecres passat. Després d’un mes de febrer excepcional a causa de la calor, els complexos hivernals poden oferir un bon servei durant aquesta primavera. Baqueira aplicarà preus especials a partir de l’1 d’abril en allotjaments inclòs el forfet.

Per la seua part, responsables de les estacions del Sobirà van indicar que el temps s’ha normalitzat i s’ajusta a l’època de l’any, la qual cosa permetrà arribar al final de campanya sense problemes, una previsió que mantenen la resta de complexos de Lleida que ja han adequat les seues instal·lacions després de l’última nevada. Pel que fa a l’ocupació, la previsió i les reserves apunten que posaran el colofó a una bona i extensa temporada d’esquí en la qual totes les pistes tancaran després de les vacances de Pasqua.

tracking