SEGRE

EMERGÈNCIES PERSONAL

Els Bombers rebutgen l'oferta d'Interior i prolonguen les protestes

Els funcionaris continuaran un mes més sense fer hores extra voluntàries, entre altres mesures de pressió || Tres jubilacions en les últimes setmanes a Lleida

Els bombers van celebrar ahir al parc de Lleida la seua festa patronal.

Els bombers van celebrar ahir al parc de Lleida la seua festa patronal.ACR BOMBERS LLEIDA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els funcionaris de Bombers de la Generalitat han decidit rebutjar la proposta de millora de les seues condicions laborals per al període 2019-2023 que els va fer la direcció general perquè no disposa de partida econòmica i prorrogaran un mes més les mesures de protesta per la falta de recursos econòmics i de personal. D’aquesta forma, continuaran sense fer hores extra voluntàries, una mesura que van iniciar el 10 de desembre i que ha obligat el departament d’Interior a reduir els efectius mínims per torn, que en el cas de la regió d’emergències de Lleida ha passat de 46 a 23 efectius, la qual cosa pot comportar el tancament temporal dels parcs de Cervera, Tàrrega i Mollerussa en funció de les emergències.

Els sindicats asseguren que continuaran les mesures de pressió fins que no hi hagi un compromís en ferm de millora. Joan Biescas, de CCOO, va assegurar ahir que “la proposta que ens han fet no està garantida econòmicament”. Va afegir que “la direcció general no està tenint determinació per solucionar un conflicte que està generant desànim, tensió i divisió interna”. Biescas va explicar que l’últim mes s’han jubilat tres bombers a la província i va posar d’exemple el cas del parc de Mollerussa, “amb només tres efectius per torn quan el mínim hauria de ser de cinc”.

La proposta de la direcció general del cos no té encara ni partida econòmica

Per la seua part, Alfonso Tormo, de Bombers Intersindical-CSC, va recordar que “la falta de personal s’arrossega des de l’any 2008 i el parc de Lleida hauria de tenir entre deu i dotze bombers per torn, i no set com ara”.

Altres mesures de pressió són no fer formació, fer vaga de zel i prolongar les manifestacions. L’última marxa va tenir lloc el 20 de febrer, quan al voltant de 500 bombers es van manifestar a Lleida. Interior ha promès la incorporació de 1.000 efectius, a raó de 250 aspirants per any, i passar d’una inversió en material i equipament de 32 milions a 53 enguany. Els sindicats dubten que això es compleixi.

D’altra banda, encara segueix el conflicte obert amb els bombers voluntaris per la falta de personal i de mitjans. Asbovoca censa en 132 els efectius disponibles a Lleida davant dels 372 d’Interior i denuncia que la falta de mitjans deixa sense resposta el seixanta per cent de serveis.

tracking