SEGRE

INICIATIVA INFANTESA

L'Urgell promociona les festes tradicionals entre els escolars de la comarca

Presenta un catàleg amb disset propostes

El castell de Verdú va acollir la presentació del catàleg d’activitats per a nens de 3 a 12 anys.

El castell de Verdú va acollir la presentació del catàleg d’activitats per a nens de 3 a 12 anys.SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El castell de Verdú va acollir dijous a la tarda la presentació d’un catàleg d’activitats educatives sobre les festes tradicionals de la comarca de l’Urgell i que està dirigit als escolars de 3 a 12 anys. L’objectiu del projecte, que ha elaborat un grup de docents de la comarca vinculat amb l’associació cultural Guixanet, és que totes les escoles de la comarca treballin a classe les festes dels seus pobles veïns amb diferents activitats transversals.

El catàleg, que pot consultar-se en format digital, inclou un total de 17 propostes com poden ser el Carnaval d’Agramunt, la Festa del Bandoler de Castellserà, la Fira de l’Ametlla de Vilagrassa, el Ball de les Forques de Nalec, l’Aplec de Montalbà de Preixana i la Festa Major de Maig de Tàrrega, entre altres.

El Carnaval d’Agramunt i la Festa del Bandoler de Castellserà, entre els esdeveniments

El president del consell comarcal, Salvador Bonjoch, va voler agrair públicament l’esforç dels professors perquè “es tracta d’una eina molt útil per donar a conèixer el nostre patrimoni immaterial als més petits”. Els docents que han participat estan vinculats amb l’associació cultural Guixanet i formen part d’un grup de treball del Servei Educatiu de l’Urgell reconegut pel departament d’Ensenyament de la Generalitat. La iniciativa compta amb el suport del consell comarcal i de la dissenyadora gràfica Marta Palou.

Així mateix, val a destacar que fa tres cursos que van començar a treballar en el projecte. Prèviament, van elaborar un catàleg d’activitats educatives i didàctiques per donar a conèixer els elements de la cultura popular de Tàrrega, que han anat treballant les escoles de la ciutat amb molt bona acollida entre els alumnes.

tracking