SEGRE

TURISME INSTAL·LACIONS

La campanya de ràfting obre el 15 amb obres a la Pallaresa a Sort

La fresa de la truita impedeix a més passar per l’Hostalet fins a finals de mes

El president de la Generalitat, Quim Torra, va visitar ahir les obres del canal d’aigües braves de Sort.

El president de la Generalitat, Quim Torra, va visitar ahir les obres del canal d’aigües braves de Sort.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les obres per travessar la presa de l’Hostalet a Sort ja estan acabades, encara que els ocupants de les barques que comencin a fer ràfting a partir de divendres vinent dia 15 (la temporada s’inicia en aquesta data fins a mitjans d’octubre) hauran de continuar sortint del riu en aquest punt fins a finals de mes. Segons el president del consell del Sobirà, Carles Isús, està desviat i no es pot tornar a canalitzar al seu curs habitual fins que finalitzi l’època de fresa de la truita, un període que acabarà sobre el dia 30. Llavors les embarcacions sí que podran seguir el curs natural del Pallaresa en aquest trajecte. Les intervencions al canal d’aigües braves en un tram d’uns 100 metres al seu pas per la capital del Sobirà de cara al mundial de piragüisme, que començarà a finals de juny, seran una altra trava momentània a la campanya de ràfting. Una vegada finalitzades, les barques podran navegar des de Llavorsí fins a la Figuereta, a prop de Sossís, al municipi de Conca de Dalt, al Jussà, la qual cosa comportarà un trajecte de 50 quilòmetres per a la pràctica d’aquesta modalitat esportiva.

Per la seua part, el president del Jussà, Constante Aranda, va indicar que l’organisme ja està tramitant tots els permisos per poder dur a terme les obres que permetin suavitzar la presa de Sossís, amb la qual cosa s’augmentarà en 5 quilòmetres més el trajecte navegable fins al pantà de Sant Antoni, a Talarn. El responsable de les empreses d’esport d’aventura al Sobirà, Flòrido Dolcet, va indicar que assumeixen totes aquestes contingències amb l’esperança que la presa de l’Hostalet, que havia d’estar llesta fa un any, pugui ser operativa a partir del 30 d’aquest mes. Una vegada es pugui salvar aquest escull, el trajecte navegable complirà totes les aspiracions tant de les empreses com dels aficionats.

Una actuació per potenciar el turisme actiu en els dos Pallars

Las obres a la presa de l’Hostalet van començar l’agost de l’any passat i han patit diverses demores. Ha costat 280.000 euros finançats per la UE que promou aquesta iniciativa a fi d’impulsar el turisme en els dos Pallars. A més de navegar per la Pallaresa fins a Sant Antoni també es podrà compaginar aquesta activitat amb el senderisme i el BTT.

tracking