SEGRE

CELEBRACIONS SOBIRANISME

Roger Espanyol obre la VI Fira de la República, amb demanda d'unitat i desobediència

Més de 1.500 persones van participar a Torrelameu en la jornada, inaugurada per Roger Español || Van deixar anar mil fanalets per la llibertat dels “presos i exiliats”

Roger Español va presidir la inauguració del certamen i l’enlairament dels fanalets per la llibertat.

Roger Español va presidir la inauguració del certamen i l’enlairament dels fanalets per la llibertat.EDGAR ALDANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El músic Roger Español, que va resultar ferit en les càrregues policials de l’1-O i va perdre un ull, va inaugurar ahir la sisena edició de la Fira de la República de Torrelameu en la qual va fer una crida per estar units i desobeir l’Estat. “És molt urgent anar-nos-en aviat d’Espanya i les protestes i les desobediències són necessàries”, va dir davant d’unes dos-centes persones que es van congregar davant de l’ajuntament de Torrelameu. Español va destacar la necessitat d’estar units per tornar a dir “als polítics el país que volem, hem de ser forts i sense crítiques. L’objectiu és el mateix per a tothom. Tots som víctimes de l’1-O”. Així mateix, va avalar la capacitat dels catalans per a autorganitzar-se, defensar-se i donar-se suport. “Personalment mai no m’ha faltat l’anhel de suport del poble català.” Va animar els presents a viure com si ja es visqués en una república.

En el marc de la fira es van estrenar els primers senyals de circulació de parada amb l’imperatiu en català Pareu. L’objectiu és substituir una vintena de senyals de tot el municipi. El certamen va reunir una seixantena d’expositors, la meitat parades de marxandatge independentista i altres de productes de proximitat. A la nit els participants del certamen van posar a volar gairebé un miler de fanalets grocs per reclamar la llibertat dels presos així com el retorn dels polítics independentistes a Bèlgica i Suïssa. Aquest any, l’enlairament dels fanalets va estar apadrinat per Joan Bonanit.

El certamen també va servir per estrenar els primers senyals de circulació d’estop amb el català ‘Pareu’

La fira va reunir unes 1.500 persones durant tota la jornada i la recaptació que es va aconseguir amb la venda d’aquests fanalets es destinarà íntegrament a l’Associació Catalana pels Drets Civils, entitat creada pels familiars dels presos i exiliats independentistes.

Roger Español va presidir la inauguració del certamen i l’enlairament dels fanalets per la llibertat.

Roger Español va presidir la inauguració del certamen i l’enlairament dels fanalets per la llibertat.EDGAR ALDANA

tracking