SEGRE

TERRITORI POLÍTICA

Torra avala el Geoparc Tremp-Montsec com a projecte internacional i “territori de futur”

El president visita els Pallars i els alcaldes li demanen la millora de les carreteres i les telecomunicacions || Assisteix a la presentació de llistes del PDeCAT al Jussà i avala Jordi Sànchez per al Congrés

Torra es va reunir amb els alcaldes del Jussà i va rebre explicacions a l’Institut Geològic i Cartogràfic.

Torra es va reunir amb els alcaldes del Jussà i va rebre explicacions a l’Institut Geològic i Cartogràfic.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de la Generalitat, Quim Torra, va visitar ahir els Pallars i va fer escala a primera hora al municipi d’Isona, el Museu de la Conca Dellà i la seu a Tremp de l’Institut Geològic i Cartogràfic de Catalunya, on va posar de relleu el patrimoni geològic i paleontològic de la comarca. Va rebre explicacions sobre el Geoparc Conca de Tremp-Montsec i va dir que es tracta d’un projecte que ja atreu turisme internacional.

El president va afegir que “aquest és un territori de futur, que posa de relleu la seua geologia, el seu paisatge i la seua terra”. Al Jussà, els alcaldes van reclamar al president la millora d’infraestructures viàries i de telecomunicacions. En el primer cas que es garanteixin partides per executar obres d’emergència en els accessos a nuclis de muntanya en casos de despreniments, tal com va succeir a Sant Esteve de la Sarga.

Així mateix, també van reivindicar la millora del port de Comiols com la solució més viable per connectar millor el Jussà. Els representants municipals van demanar millores en els serveis sanitaris de l’Hospital de Tremp i l’acabament del reg de la Conca de Tremp. Torra va destacar la importància de tenir serveis bàsics, com la sanitat i les comunicacions, i va remarcar la necessitat d’arrelament al territori.

A la tarda va visitar Sort i Rialp, al Sobirà, on va recórrer les obres del canal d’aigües braves a la Noguera Pallaresa, que es duen a terme de cara al Mundial de piragüisme al juny.

D’altra banda, Quim Torra va assistir al teatre La Lira de Tremp a la presentació dels candidats de JxCAT per a les eleccions municipals del pròxim maig al Jussà.

Anna Ritz encapçalarà la llista de Tremp; Marc Peró, la de la Torre de Capdella; Josep Maria Mullol, a Castell de Mur, i Martí Cardona repetirà a la Conca de Dalt. La formació està treballant en les llistes de la Pobla de Segur i Salàs de Pallars, on encara no hi ha candidats. A Talarn, el cap de llista serà Adolf Rodríguez; Xavi Badia, a Gavet de la Conca; Marc Cirera, a Abella de la Conca; Josep Terré, a Llimiana; Iván Castells,a Sant Esteve de la Sarga; Josep Ramon Lloret, a Sarroca de Bellera, i Francesc Suranell, a Senterada. Constante Aranda repeteix a Isona i Conca Dellà.

D’altra banda, Torra va avalar Jordi Sànchez com a cap de llista de JxCat a les eleccions del 28 d’abril i va confirmar que el va votar en la consulta interna de la Crida. Torra va dir que la candidatura de Sànchez posa en el “centre” el dret a l’autodeterminació i va remarcar que es tracta d’un dret i no d’un “permís”. Va qualificar de “gran encert” la proposta de Jordi Sànchez (més informació a la pàgina 19).

La visita segueix avui a l’Alta Ribagorça

El president de la Generalitat, Quim Torra, preveu visitar avui la comarca de l’Alta Ribargorça. Torra participarà en la clausura dels actes de celebració del trentè aniversari de la creació de la comarca a la seu del consell al Pont de Suert. D’altra banda, està previst que visiti el màping de Sant Climent de Taüll i la resta de patrimoni romànic.

Torra es va reunir amb els alcaldes del Jussà i va rebre explicacions a l’Institut Geològic i Cartogràfic.

Torra es va reunir amb els alcaldes del Jussà i va rebre explicacions a l’Institut Geològic i Cartogràfic.ACN

tracking