SEGRE

TERRITORI POLÍTICA

Torra fa una crida a canviar les lleis per “adaptar-les a la voluntat” popular

Els alcaldes de l’Alta Ribagorça demanen al president millores a l’N-230 i l’N-260

El president va visitar el romànic de la Vall de Boí i va poder veure el màping de Sant Climent.

El president va visitar el romànic de la Vall de Boí i va poder veure el màping de Sant Climent.MARTA LLUVICH / ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de la Generalitat, Quim Torra, va demanar que s’escolti “el clam de llibertat” que Catalunya està enviant al món i es permeti que la gent decideixi lliurement com vol viure i com vol organitzar-se. Torra va fer aquestes apel·lacions durant la visita a la comarca de l’Alta Ribagorça, que va clausurar la festa dels 30 anys de la seua creació.

El president de la Generalitat, Quim Torra, va apel·lar ahir a un canvi de les lleis per “adaptar-se a la voluntat” de la gent. Ho va dir en l’acte de clausura dels 30 anys de la comarca de l’Alta Ribagorça fent un símil amb la situació de Catalunya. En aquest sentit, va assenyalar que l’important és adonar-se que quan calgui remodelar les estructures administratives, “es faci”. Va apuntar que és necessari que s’escolti “el clam de llibertat que aquesta terra, en cada racó, està enviant al món sencer”, i va defensar permetre que la gent “decideixi lliurement” com vol viure i organitzar-se. Torra va seguir la visita a la Vall de Boí i Beret. Al Pont de Suert, Torra va agrair a les persones que van fer possible la creació del consell comarcal i va defensar un Pirineu “ple de vida, ple d’ambició i de futur, de gent que vol tirar endavant i que sempre tindran tot el suport del Govern”, va dir. “No és fàcil lluitar i guanyar i vosaltres ho vau aconseguir”, va afirmar. El president va dir que amb lleis “pretèrites” només existirien les Diputacions i no altres òrgans com els consells comarcals.

El president del consell de l’Alta Ribagorça, Josep Lluís Farrero, va demanar que es mantingui la negociació amb el ministeri de Foment per millorar les comunicacions amb el Pirineu per les carreteres N-260 i N-230. Farrero també va demanar a Torra que s’inclogui l’Alta Ribagorça al programa Set Comarques, iniciativa que aporta ajuts a les zones menys afavorides de Catalunya. El president va visitar també el Centre del Romànic d’Erill la Vall, on va poder veure el vídeo màping del Pantocràtor a l’església de Sant Climent de Taüll. Torra va visitar també les esglésies de la Vall de Boí, i al migdia es va reunir amb l’Associació Catalana d’Estacions d’Esquí i Activitats de Muntanya, en una trobada encapçalada pel seu president, Aureli Bisbe. L’entitat va explicar a Torra la realitat del sector. Val a recordar que ja són tres les estacions d’esquí lleidatanes propietat de la Generalitat. Les dos del Sobirà, Espot i Port Ainé, i des d’aquesta temporada l’estació de Boí Taüll.

Els representants de la patronal de l’esquí expliquen al president la realitat actual del sector

D’altra banda, el president de la Generalitat, Quim Torra, segueix la seua estada al Pirineu, on l’Executiu català preveu fer la reunió setmanal a Vielha. Es tracta del primer que es fa a Aran i del segon que es fa aquesta legislatura fora del Palau de la Generalitat. Abans, tanmateix, el president Quim Torra preveu reunir-se amb el síndic d’Aran, Carlos Barrera, per abordar temes territorials i de competències, i sobre el desplegament de la llei d’Aran.

Celebració dels 30 anys de la creació de la comarca Als actes de commemoració dels 30 anys de l’Alta Ribagorça van assistir els presidents del consell durant aquest període, com Josefina Ribé, que va ser la primera dona a presidir-lo, Nadal Badia, Josep Antoni Troguet, Joan Perelada i l’actual, Josep Lluís Farrero. També va assistir-hi la presidenta de la Diputació de Lleida, Rosa Maria Perelló.

El president va visitar el romànic de la Vall de Boí i va poder veure el màping de Sant Climent.

El president va visitar el romànic de la Vall de Boí i va poder veure el màping de Sant Climent.MARTA LLUVICH / ACN

tracking