SEGRE

ELECCIONS CENS ELECTORAL

Castellserà i Tarrés perden regidors per un i dos veïns i Es Bordes en guanyarà dos

Acaba el termini per presentar al·legacions al cens electoral i el ministeri desestima una petició de contemplar el padró actualitzat || Nou municipis tindran menys edils i tres en sumaran dos

Castellserà i Tarrés perden regidors per un i dos veïns i Es Bordes en guanyarà dos

Castellserà i Tarrés perden regidors per un i dos veïns i Es Bordes en guanyarà dosX. S.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El padró municipal que l’Institut Nacional d’Estadística ha tingut en compte a l’hora d’assignar a cada municipi els regidors que haurà d’elegir el pròxim 26 de maig atorga a Castellserà 1.000 veïns i a Tarrés, 99. La llei estableix que els municipis amb entre 251 i 1.000 veïns tindran set regidors. I Castellserà en té actualment 9, de manera que en perdrà dos. L’INE va comunicar ahir a l’alcalde, Marcel Pujol, que ha desestimat el recurs pel qual l’ajuntament demanava tenir en compte un cens més actualitzat. “Ara som entre 1.004 i 1.005 veïns al poble”, va assegurar. En el cas de Tarrés, va de dos persones. Al cens electoral utilitzat per a les eleccions del 2015 eren 105 habitants i fins a 101 haurien conservat els cinc regidors, però amb 99 es quedaran amb tres.

L’alcalde de Talavera, Ramon Trullols, on passen de set a cinc regidors, va lamentar que hagin tingut en compte un cens que “no està actualitzat. Faltaven censats. Ara n’hi ha tres o quatre més”. En aquest cas, els regidors seran elegits en llistes obertes, per la qual cosa cada votant haurà de marcar tres noms i els cinc més votats seran escollits regidors. Trullols és alcalde des de fa trenta-dos anys i no recorda una situació similar

A més de les conseqüències electorals, la pèrdua de representants repercuteix, en especial als pobles petits, en el repartiment del treball municipal entre menys mans. També en les subvencions que van per trams de població, que sorprendrà alguns amb una rebaixa de l’escala. A Bellver i Riu de Cerdanya atribueixen la pèrdua d’edils a la marxa de veïns. L’alcalde de Riu, Miquel Pons, va afirmar que “molta gent s’ha desempadronat perquè han perdut avantatges en el peatge del túnel del Cadí”.

En total, a Lleida nou municipis tindran dos regidors menys (Castellserà; Puigverd d’Agramunt; Montornès de Segarra; Talavera, Vallbona de les Monges; Bellver i Riu; Canejan i Tarrés). En canvi, guanyaran dos edils, a més de la Vall de Boí i Bellpuig Es Bordes. L’alcalde, Francesc Medan, va recordar que deixaran les llistes obertes.

tracking