SEGRE

TRIBUNALS JUDICI

Els Mossos van veure els abusos d'un octogenari a una nena a Bellvís

Declaren que la cangur de la petita feia vigilància perquè no descobrissin l’agressor || L’ancià és inimputable i a la dona li demanen sis anys de presó

El judici es va celebrar ahir a l’Audiència i l’acusada va declarar per videoconferència des de Romania.

El judici es va celebrar ahir a l’Audiència i l’acusada va declarar per videoconferència des de Romania.LAURA CORTÉS/ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

“Porto 25 anys de carrera professional i és una de les coses més fastigoses que he vist en directe.” D’aquesta manera va descriure un sergent dels Mossos d’Esquadra a l’Audiència de Lleida com va veure els suposats abusos sexuals que un octogenari feia a una nena de sis anys a la terrassa d’un bar de Bellvís el mes de març del 2015. Ell i un altre mosso van assegurar que van observar com la cangur de la menor vigilava els voltants perquè l’agressor no fos descobert.

L’Audiència de Lleida va jutjar ahir la cangur però no l’ancià, de 87 anys, després que aquest fos declarat inimputable pel seu estat mental. Fa just un mes l’home va comparèixer davant del tribunal però la vista oral es va suspendre davant de les seues desconcertants respostes. L’acusada, que va negar els fets, va declarar per videoconferència des d’un jutjat de Romania. S’enfronta a una petició de sis anys de presó i vuit anys més de llibertat vigilada com a presumpta autora d’un delicte continuat d’abusos sexuals a menors com a cooperadora necessària.

El cas es va destapar després que una veïna del poble observés una “actitud inapropiada” de l’ancià cap a la menor. L’hi va comentar a una amiga, que ho va corroborar i ho va explicar a la seua parella, un agent dels Mossos. L’endemà, el policia i la seua dona van presenciar els tocaments. “L’agafava per les natges, la premia contra els seus genitals i li feia petons a la boca”, va explicar el policia, que va afegir que “donava diners a la nena que, posteriorment, passava les monedes a la dona”. L’endemà, un sergent i un agent es van desplaçar fins al lloc. Ho van fer amb un vehicle no logotipat i van poder fotografiar l’escena.

“Era com un ritual i la cuidadora era plenament conscient del que passava. Quan una dona es va dirigir al bar, va indicar a l’agressor que parés per després continuar.” Va ser l’última vegada que presumptament l’ancià va abusar de la petita. El sergent va explicar que “no vam tenir cap mena de dubte que ens trobàvem davant d’un cas d’abusos. Vam sortir del cotxe i els vam detenir”. Per a les acusacions eren “actes libidinosos”. Per a la defensa, que demana l’absolució, només eren d’afecte.

tracking