SEGRE

L'alcalde d'Almacelles diu estar "tranquil" i acusa l'oposició d'usar la justícia per enderrocar el govern

El registre a l'ajuntament per part de la Guàrdia Civil s'ha allargat més d'onze hores

Agents de la Guàrdia Civil s'emporten de l'ajuntament d'Almacelles caixes amb documents.

Agents de la Guàrdia Civil s'emporten de l'ajuntament d'Almacelles caixes amb documents.Òscar Mirón

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'alcalde d'Almacelles (Segrià), Josep Ibarz, ha assegurat estar "molt tranquil" després de l'entrada, aquest dimarts, de la Guàrdia Civil al consistori. Ibarz ha acusat l'oposició d'aquesta situació "injusta" i ha lamentat que aquesta actuació genera "mala imatge" i "dolor". "Crec que Almacelles no s'ho mereix", ha dit, i ha sentenciat que les eleccions municipals s'han de guanyar amb programes, idees i vots i que "utilitzar, com s'ha vist aquesta legislatura, la justícia i les denúncies a fiscalia per intentar enderrocar un govern democràtic, és tot menys el que tocaria fer en una societat moderna", ha conclòs. La Guàrdia Civil segueix al vespre copiant els servidors dels ordinadors, després d'un registre que s'ha allargat més d'onze hores.

"No estic preocupat en absolut", ha dit Ibarz, i ha afegit que està convençut que tothom ha fet la feina ben feta i que ja tindran ocasió de poder respondre davant el jutge quan els citi a declarar, si així ho fa. Ha dit que en tot moment han col·laborat amb la Guàrdia Civil i que els han facilitat tota la documentació que han demanat tant a l'Ajuntament com al Museu d'Arquitectura i Urbanisme "Josep Mas Dordal". En tots dos llocs han clonat la informació dels ordinadors. També han demanat el mòbil a l'alcalde.

Investigació oberta

La Guàrdia Civil ha entrat aquest dimarts a l'Ajuntament d'Almacelles i al museu del municipi per suposades contractacions irregulars, segons han explicat a l'ACN fonts judicials. El consistori ha explicat a través de les xarxes socials que els agents s'han personat a l'Ajuntament amb una ordre per recavar informació sobre diferents expedients antics. Porta el cas el jutjat d'instrucció número 3 de Lleida, que ha ordenat aquestes diligències en rebre una querella de fiscalia. També ha determinat el secret d'actuacions.

Els agents han tret del consistori una trentena de caixes amb documentació relacionada amb la contractació de tota mena d'obres, així com material informàtic. El registre ha començat a les 8 del matí i la majoria d'agents han marxat passades les set de la tarda. Uns quants però s'hi ha quedat per acabar de copiar els servidors ja que el sistema és "bastant lent", ha reconegut Ibarz.

L'Ajuntament destaca la voluntat de col·laboració amb la investigació judicial

Des del consistori han emès un comunicat en què explica que durant aquest dimarts "s'ha efectuat una diligència d'entrada i registre a les oficines de l'Ajuntament d'Almacelles, acordada pel Jutjat d'instrucció número 3 de Lleida, en mèrits d'una causa de la qual es desconeixen més detalls".

L'Ajuntament ha destacat que, des de l'inici del registre, l'actitud i l'activitat dels treballadors municipals, amb l'alcalde al capdavant, "ha estat d'absoluta col·laboració" amb els agents actuants i amb el lletrat de l'Administració de justícia, "facilitant l'acopi i l'anàlisi de tota la documentació que ha sigut requerida".

L'alcalde d'Almacelles, Josep Ibarz, ha posat de relleu "la cordialitat" dels agents i ha expressat la seva "absoluta confiança" en l'Administració de Justícia, tot i que ha qüestionat que aquesta s'hagi vist "cridada a intervenir de forma artificiosa en la vida del municipi en múltiples ocasions, judicialitzant pulsions què haurien de ser resoltes per altres vies". "Almacelles no es mereix aquesta manera de fer política", ha sentenciat l'alcalde, segons recollia el comunicat municipal.

L'alcalde d'Almacelles diu estar

L'alcalde d'Almacelles diu estar "tranquil" i acusa l'oposició d'usar la justícia per enderrocar el governACN

tracking