SEGRE

FRONTERA INSPECCIÓ

Li decomissen vint lingots d'or ocults al motor del cotxe a la duana

Valorats en 258.000 euros, pesen 5,75 quilos

Els lingots estaven amagats a a l’interior del filtre de partícules que és al motor.

Els lingots estaven amagats a a l’interior del filtre de partícules que és al motor.GUARDIA CIVIL/AGENCIA TRIBUTARIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Guàrdia Civil va detenir aquest dissabte passat a la duana de la Farga de Moles un veí de Navarra de 55 anys després que trobessin ocult al seu vehicle un total de vint lingots d’or, amb un pes total de 5,75 quilos i valorats en un total de 258.401 euros. El detingut va quedar en llibertat provisional després de passar a disposició judicial mentre que l’or –19 lingots de 250 grams i un d’un quilo– i el vehicle van quedar dipositats a la duana a disposició de l’autoritat judicial corresponent.

La intervenció es va produir cap a les 19.30 hores de dissabte passat quan un vehicle, marca Mercedes, va accedir a la duana de la Farga de Moles procedent d’Andorra pel carril verd (res a declarar). Tanmateix, els agents van donar l’alto al vehicle i van preguntar al conductor si tenia alguna cosa a declarar. Inicialment va dir que no. Posteriorment, després de comprovar el maleter del cotxe, van observar que el conductor tenia un tiquet de compra a la mà, sospitant que el que indicava la factura superava el valor del que van trobar al maleter.

Al sol·licitar l’agent el gènere comprat amb aquest tiquet, el conductor va explicar que era un lingot d’or i que el tenia amagat en un buit del turisme. Els guàrdies civils van localitzar la peça d’or d’un quilo a l’interior del filtre de partícules, situat al motor. El conductor els va assegurar que no n’hi havia res més. Tanmateix, els agents policials, davant de la sospita que hi pogués haver més gènere ocult dins del vehicle, van portar a terme un reconeixement més exhaustiu, i van localitzar a l’interior del cotxe dinou lingots més (de 250 grams cadascun) embolicats en quatre paquets. Va ser arrestat per un delicte de contraban.

Els lingots estaven amagats a a l’interior del filtre de partícules que és al motor.

Els lingots estaven amagats a a l’interior del filtre de partícules que és al motor.GUARDIA CIVIL/AGENCIA TRIBUTARIA

tracking