SEGRE

INSTITUCIONS DIPUTACIÓ

Reñé formarà part de la comissió que l'investigarà pel 'cas Boreas'

Es reunirà per primera vegada dilluns que ve i el nombre de sessions estarà condicionat pel calendari electoral || ERC critica la participació de l’expresident

La creació de la comissió sobre el ‘cas Boreas’ es va aprovar en un ple el passat 31 de gener.

La creació de la comissió sobre el ‘cas Boreas’ es va aprovar en un ple el passat 31 de gener.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’expresident de la Diputació Joan Reñé formarà part finalment com un dels diputats del PDeCAT de la comissió creada a la corporació provincial sobre el cas Boreas, que va portar a detenir-lo el 2 d’octubre per presumptes irregularitats en l’adjudicació d’obra pública i va derivar en una crisi política que va acabar amb la seua dimissió. La comissió es reunirà amb tota probabilitat per primera vegada dilluns que ve. Malgrat tot, el calendari electoral (les eleccions municipals que determinen la composició de la Diputació se celebren el 26 de maig) dóna poc marge per a noves convocatòries. A més de la del dilluns 18, quedarà el mes d’abril però el de maig serà bàsicament electoral. La formació que governa la Diputació tindrà set representants a la comissió informativa: a més del mateix Reñé, hi haurà Rosa Pujol, Gerard Sabarich, Paco Cerdà, Eloi Bergós, Enric Mir i Joan Ubach. L’expresident havia demanat des que ERC va forçar la creació d’aquesta comissió formar part dels vocals i finalment el grup del PDeCAT així ho va acordar. Aquesta decisió no ha agradat als promotors de la comissió. El portaveu, Jaume Gilabert, va considerar que la presència de Reñé a les reunions no és adequada i podria coartar el desenvolupament de les sessions i va dir que la presidenta, Rosa Maria Perelló, va mostrar aquesta mateixa opinió. ERC ha nomenat com a vocals a la comissió el mateix Gilabert, Joan Talarn i Ignasi Comella. La resta de grups tindran un representant cada un: Enric Colom pel PSC; Francés Boya per Unitat d’Aran; Dolors López pel PP; Ángeles Ribes per Ciutadans i Josep Cabré per la CUP.

Fonts de la corporació van remarcar que la del cas Boreas serà una comissió informativa, tenint en compte la impossibilitat de crear comissions d’investigació en aquesta corporació. Dilluns vinent hauran de determinar el calendari de les sessions i concretar les citacions de possibles testimonis, encara que els funcionaris no estarien obligats a assistir-hi. També van destacar que no es podrà interferir en la investigació judicial en marxa, per a la qual recentment es va demanar una pròrroga de divuit mesos, però sí plantejar millores en el sistema d’adjudicació.

tracking