SEGRE

MEDI AMBIENT SENDERS

Un milió per a una via verda i una passarel·la a Llimiana

Al costat de l’embassament de Cellers, adossada al pont i al tram inicial de la carretera || La Diputació treu a licitació el projecte

La passarel·la actual que acaba al pont on es construirà la nova, també adossada.

La passarel·la actual que acaba al pont on es construirà la nova, també adossada.J, PERÓ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Diputació ha licitat les obres d’una nova via verda de 720 metres que enllaçarà l’actual sender habilitat en part de l’embassament de Cellers, fins a la zona coneguda com la platgeta de Llimiana. Invertirà 956.000 euros per construir una passarel·la adossada al pont de Monares i al tram inicial de la carretera de Llimiana. Els treballs contemplen la instal·lació d’una estructura adossada a la banda esquerra de la via i la construcció d’un mur d’escullera per sustentar part d’aquesta estructura, segons van explicar fonts de la Diputació. Aquesta actuació donarà continuïtat al sender de 3,3 quilòmetres que passa per diferents llocs d’interès a l’altre costat del llac.

Precisament, aquest sender es va condicionar gràcies a un conveni que van firmar Endesa, l’ajuntament de Castell de Mur i el consell del Jussà. L’actuació va consistir en la neteja del recorregut i en l’eliminació de matolls i la brossa, a banda de la construcció de petites passarel·les, la instal·lació d’elements de seguretat, mobiliari rústic i cartells informatius sobre la riquesa de la fauna i la flora d’aquest espai, la seua història i el seu patrimoni. Els treballs van costar 380.000 euros, la major part dels quals (250.000) procedien de fons Leader de la Unió Europea. Els restants els va finançar el consell comarcal a través de subvencions.

El nou camí tindrà 720 metres i dóna continuïtat al sender ja existent de 3,3 quilòmetres

Ara, el nou sender hi donarà continuïtat creuant l’embassament amb la passarel·la adossada al pont de Monares i seguint al costat de la carretera fins a arribar a la platgeta. Serà un recorregut de poc més de quatre quilòmetres que es podrà fer a peu o amb bicicleta. Aquesta zona de bany al pantà és molt freqüentada per veïns i turistes, especialment durant els caps de setmana de l’estiu i alguns festius, quan s’hi congreguen desenes de persones.

tracking