SEGRE

MEDI AMBIENT RESIDUS

L'abocador de les Borges, en funcionament el mes vinent

Les obres estan acabades després de més d’un any i mig d’espera

Les instal·lacions del nou abocador de les Borges, a punt per entrar en funcionament.

Les instal·lacions del nou abocador de les Borges, a punt per entrar en funcionament.J.T.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El consell de les Garrigues ja ha finalitzat les obres del nou abocador de les Borges. Segons el conseller comarcal de Medi Ambient, Jaume Setó, està a punt el vas principal i tots els sistemes de control de lixiviats, cosa que ha implicat la construcció d’una bassa, i també de drenatges. Queda pendent alguna actuació al sistema d’il·luminació i en camins perimetrals. El nou complex podrà entrar en funcionament a mitjans d’abril. La previsió és que es posi en marxa aquesta primavera. La construcció del nou abocador ha costat 1,3 milions d’euros. El segellament de l’actual comportarà una despesa de 500.000.

La construcció de l’abocador era una actuació urgent atès que les escombraries sobrepassaven la cota de coronació de les actuals instal·lacions des de fa més d’un any i mig. Les obres van començar amb mesos de demora ja que el consell va haver d’esperar l’aprovació per part del Consell de Ministre de la subvenció de 800.000 euros de la Generalitat a causa de l’aplicació de l’article 155. L’empresa Voltes va abordar els treballs el mes de juliol amb la provisió de les argiles en una finca pròxima al dipòsit comarcal.

El gruix de la intervenció va començar al setembre i el termini d’execució del projecte era de cinc mesos. La intervenció va començar amb la construcció d’una nova bassa de lixiviats i, una vegada a punt, es va procedir a executar el nou vas per a la deposició d’escombraries, annex a l’actual.

tracking