SEGRE

SUCCESSOS INVESTIGACIÓ

Detingut a Sidamon per una xarxa que robava cotxes a tot Espanya

Haurien desvalisat 150 vehicles per vendre’n les peces, algunes de les quals localitzades a Andorra || A la localitat del Pla d’Urgell van escorcollar una nau

Algunes de les peces recuperades a la xarxa de l’operació denominada ‘Olivum’.

Algunes de les peces recuperades a la xarxa de l’operació denominada ‘Olivum’.GUARDIA CIVIL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Guàrdia Civil ha desarticulat una xarxa especialitzada en el robatori de vehicles per desvalisar-los que ha actuat per tot Espanya i que s’ha saldat amb vint-i-dos detinguts, un d’ells a Sidamon, on també es va practicar un escorcoll en una nau. Fins al moment s’han recuperat peces de 150 cotxes robats que s’han localitzat a Andorra, França, Alemanya, Suïssa, Suècia i Dinamarca. Els arrestats estan investigats pels delictes de pertinença a organització criminal, robatori continuat de vehicles, falsedat documental, estafa i receptació.

La investigació es va iniciar el maig de l’any passat, quan a Madrid es va detectar un augment de robatori de vehicles, desballestament i distribució de les peces, a través de tallers, compravendes i centres autoritzats del sector de l’automòbil. Els investigadors van esbrinar que l’organització sostreia cotxes diàriament. Actuaven de nit a l’extraradi de la Comunitat de Madrid i províncies com Toledo i Àvila. La Guàrdia Civil va identificar el capitost com El Gitano. Van descobrir una estructura piramidal d’un grup que comptava amb especialistes en robatoris, que rebien ordres diàriament per perpetrar-los; mecànics, que rebien els cotxes a les naus per desmuntar-los, manipular els comptaquilòmetres i encunyar bastidors; dos gestories en què falsificaven documents, persones que buscaven empreses de transport ràpid, ferralleries i destrucció de residus per desfer-se de les peces sobrants. En total, la Guàrdia Civil va practicar trenta-dos escorcolls, un a Sidamon. També n’hi va haver a Madrid, Barcelona, Saragossa i Toledo. S’ha recuperat una gran quantitat de peces pertanyents a més de 650 automòbils i material sofisticat. Les peces analitzades fins al moment corresponen a 150 vehicles sostrets però els investigadors creuen que n’hi haurà molts més.

Els detinguts són vint homes i dos dones de nacionalitats espanyola, romanesa i colombiana, amb edats compreses entre els 24 i els 70 anys, tots ells amb múltiples antecedents. La investigació continua oberta i els agents estan fent un estudi patrimonial de les persones detingudes i de les peces intervingudes.

tracking